De Nederlandse zitvolleybalsters zijn vandaag begonnen aan het Europees kampioenschap in het Kroatische Porec met een nederlaag en een overwinning. Het team van bondscoach Pim Scherpenzeel verloor ’s ochtends in de openingswedstrijd met 3-0 van Oekraïne, maar herstelde zich ’s avonds knap met een 3-0 zege op Duitsland.

Nederland - Oekraïne

Oranje had het ’s ochtends lastig tegen Oekraïne, de regerend Europees kampioen (2015). In de eerste set mocht Nederland tot 20-22 nog hopen op setwinst, maar een serie van drie opeenvolgende punten leverde Oekraïne een 1-0 voorsprong op.

In de tweede en derde set kwam Oranje er niet aan te pas, en was het verschil met de Europees kampioen te groot.

Nederland – Oekraïne 0-3 (20-25, 16-25, 17-25)

Nederland – Duitsland

’s Avonds kwam Nederland een stuk sterker voor de dag tegen Duitsland. Onder aanvoering van de sterke Karin van der Haar (11 punten) versloeg Oranje de Oosterburen zonder een set te verliezen. In de tweede set ging de stand gelijk op tot 23-23 en was het Anne Raben die met twee scores haar team op een 2-0 voorsprong zette.

In set drie liep het team van bondscoach Scherpenzeel vanaf 20-19 uit naar 25-19. Het was topscorer Karin van der Haar die met twee aces de wedstrijd besliste.

Nederland – Duitsland 3-0 (25-14, 25-23, 25-19)

Dinsdag tegen Italië

Dinsdag speelt Oranje een wedstrijd, tegen Italië. Het mannenteam begint dinsdag aan het EK met de wedstrijd tegen Letland.