Het Zwitserse duo Hüberli/Betschart heeft de opmars van het Spaanse duo Liliana/Elsa gestopt. Ze wonnen in de halve finale met 2-1 (14-21, 23-21, 15-13). De Spaansen (als vijftiende geplaatst dit toernooi) schakelden in de kwartfinale nog topfavorieten Laboureur en Sude uit Duitsland uit, maar moesten nu het hoofd buigen voor het als vijfde geplaatste team Hüberli/Betschart.

De Zwitsers begonnen goed aan de eerste set, maar al snel bogen Liliana en Elsa de achterstand om in een voorsprong. De service van Elsa bracht met name Hüberli vaak in de problemen. Met onder andere een ace en een gelukje met een service via het net nam het Spaanse team een voorsprong van vier punten. Deze voorsprong werd de hele set niet meer uit handen gegeven. Ze scoorden hun punten vooral met korte geslagen aanvallen en slimmigheidjes zoals balletjes via het blok van de tegenstander uitslaan. De eerste set ging naar dit ervaren Spaanse duo met 21-14. In de tweede set golfde het spel op en neer. De servicedruk was voor beide teams het wapen waarmee ze elkaar onder druk zetten. Hüberli zette een mooie serie neer. Vooral Liliana had passend veel moeite. Hierdoor liepen ze uit naar 14-8. Vervolgens kwam de Spaanse Elsa weer aan service en bracht ze de spanning terug in de set: 15-15. Twee matchpoints werden weggewerkt door de Zwitserse dames waarna ze zelf bij hun tweede setpunt toesloegen. Met 23-21 trokken ze de stand in sets gelijk: 1-1. De derde set moest de beslissing brengen. Beide teams vochten voor elk punt, met prachtige rally’s tot gevolg. De Zwitsers lijken zich wel thuis te voelen in Den Haag. Na eerder dit jaar in januari al een derde plek te hebben veroverd op het WorldTourtoernooi in deze stad, vochten ze zich nu naar een plek in de finale. Met 15-13 werd de derde set gewonnen en daarmee ook de wedstrijd. Nu wacht het Zwitserse duo de finale tegen Hermannova/Slukova of thuisteam Keizer/Meppelink. De Zwitsers hebben geen voorkeur voor een tegenstander. “Maar het zou wel heel mooi zijn als we tegen een Nederlands team kunnen spelen in de finale, met deze sfeer in het stadion”.

Kaarten voor de finale zijn nog te verkrijgen.