Zwitsers topteam niet in actie op EK Beach door blessure

Zwitsers topteam niet in actie op EK Beach door blessure

Een van de favorieten voor de titel bij de dames komt niet in actie op het DELA EK Beachvolleybal. Het Zwitserse topteam Joana Heidrich en Anouk Vergé-Dépré speelt niet samen. Heidrich raakte op de Gstaad Major geblesseerd en komt de rest van het seizoen niet meer in actie doordat ze met een hernia kampt. Het Zwitserse duo was als derde geplaatst voor het EK. Heidrich wordt vervangen door het zusje van Anouk Vergé-Dépré, de twintigjarige Zoé. Ze zitten in poule C met ook Laura Bloem en Jolien Sinnema.

Heidrich en Vergé-Dépré waren dit seizoen op de World Tour al sterk bezig en waren niet voor niets als derde geplaatst op het DELA EK Beachvolleybal. Op de Gstaad Major raakte Heidrich geblesseerd in de verloren wedstrijd tegen het Nederlandse duo Joy Stubbe en Marleen van Iersel. Ze blijkt te kampen met een hernia en zal de rest van het seizoen niet meer in actie komen. Zuur nieuws voor het ambitieuze team.

Anouk Vergé-Dépré speelt wel op het DELA EK Beach. Ze zal in Den Haag in actie komen met haar zusje Zoé Vergé-Dépré. Een unieke kans voor de twintigjarige Zoé, een van de grootste beachvolleybaltalenten van de wereld. Ze kan naast haar ervaren zus veel leren en ervaren op het titeltoernooi in Nederland. Zoé: We hebben nog nooit samen gespeeld, wel eens getraind. Ik vind het heel spannend om nu plotseling het EK te spelen, echt geweldig. Het is voor mij de eerste keer in Den Haag en ik kijk er heel erg naar uit.”

Haar grote zus stond met een dubbel gevoel te trainen in Den Haag. “Ik ben ten eerste heel erg teleurgesteld, samen met Joana keek ik heel erg naar het EK uit. Ik wens haar een snel en goed herstel. Hier nu spelen met mijn zusje is heel speciaal, we zullen zien wat het brengt. Het doel is nu om vooral te genieten van de wedstrijden, we hebben vandaag pas voor het eerst samen getraind. Per punt en per wedstrijd kijken we wel hoe het gaat en hoe snel we op elkaar ingespeeld raken.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×