De Volleybaldames spelen van 7 tot en met 12 januari 2020 voor hun laatste kans op een olympisch startbewijs in Omnisport Apeldoorn. Zij strijden met Turkije, Duitsland, Bulgarije, Polen, België, Kroatië en Azerbeidzjan om slechts één beschikbaar ticket voor de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Ultieme kans op olympisch ticket
De Volleybaldames krijgen in eigen huis de laatste mogelijkheid om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokio 2020. Daarmee heeft de Nevobo alles in het werk gesteld om de zware taak die het team wacht zo goed mogelijk te ondersteunen. Want gemakkelijk zal het niet worden om dat laatste beschikbare Europese ticket te bemachtigen. Met zeven andere kapers op de kust, waaronder Turkije dat Nederland op het laatste EK in de kwartfinale nog versloeg, is de strijd gegarandeerd hevig.

Uitleg kwalificatieproces Olympische Spelen
Voor de Olympische Spelen van Tokio 2020 kunnen zich naast organisator Japan nog 11 landen kwalificeren. In de intercontinentale kwalificatieronde van augustus 2019 verzekerden al zes andere landen zich van hun deelname. Vanuit Europa waren dat Italië, Servië en Rusland. Ook de Verenigde Staten, Brazilië en China plaatsten zich voor de OS.

De laatste vijf startbewijzen worden in vijf continentale kwalificatietoernooien verdeeld, waarvan Nederland dus de CEV Tokyo Volleyball European Qualification 2020 mag organiseren. 


Poule-indeling OKT

Poule A:
Nederland (3)*
Bulgarije (7)
Polen (8)
Azerbeidzjan (11)

Poule B:
Turkije (4)
Duitsland (6)
België (9)
Kroatië (10)

*Tussen haakjes staat de plaats op de Europese ranglijst vermeld.

De poulefase wordt afgewerkt volgens een single round robin, wat inhoudt dat alle team een keer tegen elkaar spelen. De bovenste twee teams van beide poules plaatsen zich voor de halve finales waar zij kruisen (de nr.1 van de ene poule speelt tegen de nr.2 van de andere poule). De winnaars van de halve finales strijden in de winner-takes-all finale op 12 januari voor het ene beschikbare ticket.

Kijk snel hier voor het speelschema.

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×