De kaarten zijn geschud! Tijdens het Elite 16-toernooi in Ostrava is bekend geworden welke Nederlandse teams deelnemen aan de Olympische Spelen in Parijs: Stam/Schoon, Boermans/De Groot en Van de Velde/Immers. Op deze pagina lees je alles over deze duo's.

Katja Stam & Raïsa Schoon
Katja Stam en Raïsa Schoon hebben zich voor de tweede keer in hun leven geplaatst voor de Olympische Spelen! Kwalificatie kon het duo al lange tijd niet meer ontgaan. Met meerdere podiumplekken op Elite 16-toernooien, waaronder al twee medailles in 2024, is het duo op de olympische ranking op de zesde plek geëindigd. 

Tijdens de Olympische Spelen in Tokio eindigde het destijds piepjonge duo op de zeventiende plaats. Drie jaar later staat het team er compleet anders voor: Stam/Schoon heeft al meerdere keren bewezen onderdeel van de wereldtop te zijn.

Stam Schoon Brasilia Elite16 FIVB
Stam en Schoon kwalificatie voor Parijs
Stam Schoon openingswedstrijd EK Beach
Stam Schoon Elite 16 Brasilia FIVB
Stam Schoon naar finale Elite16 Tepic FIVB
Stam Schoon Elite16 Tepic FIVB
Stam Schoon Elite 16 Doha FIVB

Stefan Boermans & Yorick de Groot
Stefan Boermans en Yorick de Groot zien deze zomer een langgekoesterde droom in vervulling gaan. Na een enerverend kwalificatietraject mogen ze in Parijs deelnemen aan hun allereerste Olympische Spelen. Het duo heeft de kwalificatie te danken aan een knap staaltje doorzettingsvermogen. Vorig seizoen speelden zij wegens blessureleed amper samen. Om die reden duurde het tot het einde van de kwalificatieperiode voordat zij twaalf toernooien achter hun naam hadden. Een van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor deelname aan de Olympische Spelen.

Met alleen in 2024 al drie medailles op zak staat Boermans/De Groot op een verdienstelijke zevende plek op de olympische ranking.

Boermans en De Groot gaan naar Parijs
Boermans De Groot Elite16 Ostrava FIVB
Yorick de Groot Elite 16 Ostrava FIVB
Stefan Boermans Challenger Polen FIVB
De Groot Boermans Elite 16 Brasilia FIVB
Boermans De Groot naar finale Elite16 Doha FIVB
Boermans De Groot Finale Elite 16 Doha 3 FIVB
Boermans De Groot Finale Elite 16 Doha 1 FIVB

Steven van de Velde & Matthew Immers
Steven van de Velde en Matthew Immers zijn verzekerd van een startbewijs voor Parijs 2024. Voor beide mannen wordt het hun eerste olympische ervaring. Ook achter deze kwalificatie zit een bijzonder verhaal: pas in april 2023 – nadat het kwalificatietraject voor Parijs al was gestart – is het team ontstaan. Dat leverde in dat jaar gelijk een gouden medaille op op het Challgene-toernooi in Chiang Mai (Thailand) en ook in 2024 behaalde het duo een aantal mooie prestaties. 

Van de Velde/Immers is op de ranking terug te vinden op de elfde plaats.

Van de Velde en Immers naar Parijs 2024
Immers Van de Velde Elite16 Brasilia FIVB
Immers Van de Velde Elite16 Espinho FIVB
Van de Velde en Immers op Elite16 Brasilia FIVB 2
Van de Velde Immers Brasilia Elite 16 FIVB
Van de Velde Immers Elite16 Tepic FIVB
Van de Velde en Immers Doha FIVB
Immers Van de Velde FIVB
Van de Velde Immers Elite 16 Doha FIVB
Matthew Immers Elite 16 Doha FIVB