Oranje Dames

Documentairereeks 'Van Hier Tot Tokio'

De Nederlandse volleybaldames worden sinds 29 september 2018 gevolgd door het tv-programma ‘Van Hier Tot Tokio’ van Ziggo Sport. Dit programma wordt t/m de Olympische Spelen van 2020 in Tokio iedere eerste donderdag van de maand uitgezonden. Naast de volleybalsters worden er in het programma nog drie Olympische disciplines gevolgd: het heren 3x3 basketbalteam, atlete Susan Krumins en veldrijder / wielrenner / mountainbiker Mathieu van der Poel. Hieronder kijk je alle volleybalitems per aflevering terug.

In de 14e aflevering van Van Hier Tot Tokio zijn we op Papendal waar de volleybalsters vlak na kerst bij elkaar zijn gekomen om zich voor te bereiden op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Apeldoorn. We spreken met Maret Balkestein-Grothues, Floortje Meijners, Laura Dijkema en Yvon Beliën.

In de 13e aflevering van Van Hier Tot Tokio zijn we bij de perspresentatie van onze nieuwe bondscoach Giovanni 'Gianni' Caprara in Utrecht en praten we voor het eerst met hem. Daarnaast bezoeken we Robin de Kruijf bij haar club Imoco Volley Conegliano in Italië.

In de 12e aflevering van Van Hier Tot Tokio praten we met Joop Alberda (technisch directeur Nevobo) over het ontslag van bondscoach Jamie Morrison en bezoeken we libero Myrthe Schoot bij haar Duitse club Vilsbiburg. Myrthe Schoot treft in de wedstrijd tegen Schwerin haar Oranje teamgenoot Britt Bongaerts. Ook gaan we op bezoek op Papendal bij het Talentteam, waar we over praten met talentcoach Avital Selinger.

In de 11e aflevering van Van Hier Tot Tokio volgen we de volleybaldames op het Europees Kampioenschap in Boedapest (Hongarije) en Ankara (Turkije). Onderwerpen in deze aflevering:

- Gesprek met Anne Buijs
- Gesprek met de libero's Kirsten Knip en Myrthe Schoot
- Interviews met Maret Balkestein-Grothues, Jamie Morrison en Robin de Kruijf

In de 10e aflevering van Van Hier Tot Tokio volgen we de volleybaldames tijdens het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Catania (Italië). Oranje nam het hier op tegen België, Kenia en Italië. We spraken in Catania met bondscoach Jamie Morrison, Lonneke Sloetjes, Myrthe Schoot, Laura Dijkema, Anne Buijs, Robin de Kruijf en Maret Balkestein-Grothues.

In de 9e aflevering van Van Hier Tot Tokio praten we met Laura Dijkema, Lonneke Sloetjes en Celeste Plak over het leven op Papendal en beschouwen we voor op de tegenstanders in het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Catania.

In de 8e aflevering van Van Hier Tot Tokio volgen we de Volleybaldames op Papendal en tijdens de Volleyball Nations League wedstrijden in het Duitse Stuttgart. We spreken met Maret Balkestein-Grothues, Yvon Beliën, Lonneke Sloetjes, Kirsten Knip en Nika Daalderop.

In de 7e aflevering van Van Hier Tot Tokio zijn we bij de eerste training van de volleybaldames van het internationale seizoen op Papendal. Ook zien we de Volleyball Nations League wedstrijden in Apeldoorn en spreken we met bondscoach Jamie Morrison, de zussen Marrit en Hester Jasper, Juliët Lohuis en Myrthe Schoot.

In de 6e aflevering van Van Hier Tot Tokio gaan we op bezoek bij Lonneke Sloetjes en Yvon Beliën in Istanbul.

In de 5e aflevering van Van Hier Tot Tokio gaan we op bezoek bij Maret Balkestein-Grothues en Nicole Koolhaas in het Roemeense Boekarest.

In de 4e aflevering van Van Hier Tot Tokio gaan we op bezoek bij Marrit Jasper, Kirsten Knip en Nicole Oude Luttikhuis in Aken. Ook praten we bij met Tessa Polder en Britt Bongaerts van Schwerin.

In de 3e aflevering van Van Hier Tot Tokio gaan we naar Aken waar bondscoach Jamie Morrison een bezoek brengt aan Juliët Lohuis, Kirsten Knip, Marrit Jasper, Nicole Oude Luttikhuis. Ook spreken we met Myrthe Schoot over haar revalidatie.

In de 2e aflevering van Van Hier Tot Tokio wordt er teruggeblikt op het succesvolle Wereldkampioenschap in Japan en gaan we op bezoek bij Laura Dijkema en Nika Daalderop in Florence. Ook spreken we met Robin de Kruijf, die hersteld is van haar blessure.

In de 1e aflevering van Van Hier Tot Tokio worden de Volleybaldames gevolgd op het Wereldkampioenschap in Japan. Onderwerpen:

- Interviews met bondscoach Jamie Morrison, Maret Balkestein-Grothues, Celeste Plak, Yvon Beliën, Laura Dijkema en Myrthe Schoot.
- Kracht- en conditietrainer Nicole Rodriguez houdt de volleybaldames fit
- Videoscout Chris McGown aan het werk in Hamamatsu
- Met Tessa Polder, Juliët Lohuis, Nicole Oude Luttikhuis naar de markt

Updates

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×