De Nevobo organiseert tijdens het paasweekend van 2 tot en met 5 april het bekertoernooi in aangepaste vorm. De sporters uit de Eredivisie mogen als enige in Nederland wel sporten en daarom is er gekozen voor een alternatieve opzet. De top-8 van zowel de mannen- als vrouweneredivisie (minus het Talentteam Papendal) doet mee aan dit toernooi.

In oktober 2020 moest de Nevobo besluiten om het bekertoernooi in zijn reguliere vorm geen doorgang te laten vinden, omdat de verwachting er was dat er in de kalender geen plaats zou zijn voor die wedstrijden. Er zouden al te veel duels ingehaald moeten worden uit de competitie. In december volgde de uitzondering voor de Eredivisie, waar op basis van het Protocol Topsportcompetities een strikt testsysteem is uitgerold. Vanaf 1 januari hebben de wedstrijden in de Eredivisie weer plaatsgevonden.

Volgens de richtlijnen van hetzelfde Protocol Topsportcompetities kan er nu ook een alternatief bekertoernooi plaatsvinden, met alleen eredivisieteams. De top-8 uit de Eredivisie in de eindstand van de reguliere competitie plaatst zich voor het toernooi. De beide Talentteams zijn uitgezonderd van deelname, mochten zij bij de beste acht teams staan, dan kwalificeert de nummer 9 zich.

Het paasweekend vormt het decor voor de wedstrijden in het bekertoernooi. Op vrijdag 2 april worden de kwartfinales middels een enkele wedstrijd afgewerkt. Dat gebeurt volgens onderstaand schema, de wedstrijd wordt gespeeld bij het eerstgenoemde team.

Programma kwartfinales dames:

KwartfinaleDatumTeam thuisTeam uitLocatie
A02-04-2021Lammerink Installatiegroep/Set-Up '65Apollo 8De Schalm, Ootmarsum
B02-04-2021FASTSliedrecht SportPica Mare, Gennep
C02-04-2021Laudame Financials VCNVC SneekOostgaarde, Capelle aan den IJssel
D02-04-2021EurospedDjopzz Regio Zwolle VolleybalSporthal het Punt, Vroomshoop

Op zaterdag 3 april volgen de halve finales, ook daar organiseert het thuisspelende team de enkele wedstrijd. Op Tweede Paasdag, maandag 5 april, worden de finales in MartiniPlaza in Groningen gespeeld.

Programma halve finales dames:

Halve finale

Thuis

Uit

E

Winnaar kwartfinale D

Winnaar kwartfinale A

F

Winnaar kwartfinale C

Winnaar kwartfinale B

Programma finale dames:

Finale Martiniplaza / 16.00 uur

G

Winnaar halve finale F

Winnaar halve finaleUpdates

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×