Hieronder lees je alle reglementen betreft het deelnemen aan de beachcompetitie.

Nationale beachcompetitie 

Om je in te kunnen schrijven voor de toernooien moet je een account aanmaken. Het aanmaken van een account brengt geen directe kosten met zich mee en is geheel vrijblijvend. Je moet hiervoor wel je Nevobo-relatiecode weten, als je deze niet weet kun je het beste contact opnemen met de ledenadministratie van je vereniging.

Wedstrijdschema Ere- en Topdivisie vrijdagmiddag definitief

In de Bondsraad van 23 maart 2019 is een wijziging van artikel 3.6.5.9 aangenomen. Vanaf seizoen 2019 mag het speelschema voor de Eredivisieronde nog gewijzigd worden op de vrijdagmiddag voorafgaand aan de speelronde. Omdat er dan ook nog Topteams kunnen worden aangemeld voor een Eredivisietoernooi, mag ook het wedstrijdschema van de Topdivisie nog op vrijdagmiddag worden aangepast. De Topdivisie zelf zal niet meer worden aangevuld en de seeding wordt zo aangepast dat de opengevallen plek op seeding 8 komt.

Het concept-wedstrijdschema voor een Ere- en Topdivisie speelweekend wordt op de donderdagmiddag gepubliceerd, maar kan dus nog gewijzigd worden tot en met vrijdagmiddag.

Inschrijven 

Per speelweek (donderdag t/m woensdag) kan 1 toernooi gespeeld worden, maar er kan ingeschreven worden voor meerdere toernooien (zie de toernooifinder onder aan de pagina). Omdat het team uiteindelijk voor maar 1 toernooi ingedeeld wordt hoeft er maar 1 keer betaald te worden. Nadat ingeschreven is moet ook betaald worden. Je bent pas écht ingeschreven als je betaald hebt!

In de derde Divisie kan een onbeperkt aantal teams meedoen, maar op sommige locaties moeten we dit beperken vanwege de ruimte of het aantal vaste velden. In gevallen waarbij op zo'n locatie overinschrijving plaatsvindt, wordt op volgorde van inschrijving geplaatst. Het maximale aantal teams staat bij het betreffende toernooi. Na sluiting van de inschrijvingsperiode publiceren we zo snel mogelijk de indeling van het deelnemersveld bij de toernooien. Voor de Derde divisie doen we dit soms ook een aantal keren tussentijds. Het deelnemersveld dat op donderdag om 15:00 uur op de website vermeld is, is definitief. Mochten er dan nog afmeldingen komen, dan worden de vrijgekomen plaatsen niet meer opgevuld.

Indien een spelers zich op grond van artikel 3.6.5.10 (ziekte of blessure) afmeldt na de Afmelddeadline kan zijn teamgenoot, na toestemming van de Organisator, met een andere speler deelnemen mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • De vervangende speler is dat weekend nog niet ingedeeld voor een ander toernooi;
  • Het aantal Rankingpunten van het nieuwe team hoger ligt dan het hoogst gerankte team dat niet voor het betreffende toernooi is geplaatst.

De wijziging dient gelijktijdig met de afmelding plaats te vinden door een mailbericht te sturen naar beach@nevobo.nl Het wedstrijdprogramma blijft ongewijzigd.

Uitschrijven en wijzigen
Het is tot twee dagen voor het eerste toernooi van de speelweek (meestal de donderdag) om 15:00 uur mogelijk om kosteloos uit te schrijven. Het inschrijfgeld wordt bij tijdige uitschrijving teruggestort op het rekeningnummer dat voor de betaling gebruikt is. Dit doen we eens per twee weken, na het toernooi. Als ná de deadline wordt uitgeschreven, wordt het inschrijfgeld niet teruggestort (de vrijgekomen plaats kan dan niet meer opgevuld worden).

Tot de hierboven genoemde afmelddeadline is het mogelijk om een teamwijziging door te voeren, als blijkt dat een van de spelers niet in staat is om te spelen. Door een teamwijziging kun je nooit op een hoger niveau ingedeeld worden en per team kan maximaal 1 speler gewijzigd worden. Afmeldingen en teamwijzigingen na de deadline (donderdag 15:00 uur) geef je telefonisch door aan de wedstrijdleider (het telefoonnummer is vermeld bij het betreffende toernooi. Na de deadline wordt er geen inschrijfgeld teruggestort, ongeacht de reden van afmelden, omdat wij de veldhuur en kosten voor de wedstrijdleiding niet meer kunnen annuleren.

Lidmaatschap Nevobo
Deelnemers aan de competitie moeten lid zijn van de Nevobo. Dit kan op twee manieren: door lid te zijn van een bij de Nevobo aangesloten volleybalvereniging (verenigingen moeten al hun leden opgeven bij de Nevobo), of door jezelf als beachvolleyballid bij de Nevobo aan te meldenJe Nevobo-relatiecode moet ingevuld zijn in je gebruiker profiel, wanneer dat niet het geval is kun je je dus ook niet inschrijven voor de toernooien.

Betaling
Vóór sluiting van de inschrijving moet de inschrijving betaald zijn. Op de je persoonlijke pagina kan de betaling uitgevoerd worden. Wanneer je niet voor de sluiting van de inschrijving hebt betaald, kun je niet deelnemen aan het toernooi.

Spelerscontrole
Net als in de zaalvolleybalcompetitie wordt achteraf gecontroleerd of de spelers op het moment van wedstrijden speelgerechtigd waren. Wanneer je op het moment van de wedstrijd geen Nevobo lid bent, had je geen recht op deelname. De verdiende punten worden op dat moment niet toegekend en eventueel gewonnen prijzengeld wordt niet uitgekeerd.

Punten
Voor ieder resultaat in de competitie worden punten verstrekt. Deze punten vormen eveneens de basis voor de indeling van de toernooien. Bij het indelen worden de beste zes resultaten van de afgelopen 365 dagen meegeteld. Hoe de indeling precies gaat kun je leden bij “werkwijze indeling”.

Promotie regeling
De winnaar van een toernooi heeft recht op promotie naar de naast hogere klasse van de eerstvolgende te publiceren ronde, indien hier conform de toelating ruimte voor is. 

Er vindt géén degradatie plaats. 

Blessure of zwangerschap
Omdat de punten bepaald worden over een periode van 365 dagen is het erg vervelend als een speler door zwangerschap of langdurige blessure in die periode geen of weinig punten heeft kunnen halen. In dergelijke gevallen kan de termijn verlengd worden tot maximaal 730 dagen, waarbinnen alle resultaten voor 70% meetellen. Iedereen kan hiervoor persoonlijk per e-mail een verzoek indienen bij de competitieleider: Henk Steeghs. Dit verzoek moet gedaan zijn vóórdat de inschrijving van het eerste toernooi dat je meespeelt gesloten is, maar kan pas gedaan worden nádat je je hiervoor ingeschreven hebt.

Instroom van Eredivisiespelers
Een indoor eredivisiespeler of minimaal daaraan gelijkwaardige speler die zich voor het eerst inschrijft voor een Toernooi (0 Rankingpunten heeft), ontvangt op verzoek zes maal het aantal punten minus één van plaats zes van de 1e divisie (65 punten). Per speelweek vervalt één van deze zes "resultaten". Wanneer een team is samengesteld uit twee spelers die gebruik maken van bovenstaande regeling, wordt dit team de eerste keer minimaal op eerste divisie niveau toegelaten. Onder een indoor eredivisiespeler wordt verstaan een speler die minimaal 60% van de wedstrijden in het voorafgaande zaalseizoen heeft deelgenomen aan wedstrijden in de Eredivisie of op vergelijkbaar niveau in het buitenland. 

Spelers die hiervoor in aanmerking komen kunnen hiervoor persoonlijk per e-mail een verzoek indienen bij de competitieleider: Henk Steeghs. Dit verzoek moet gedaan zijn vóórdat de inschrijving van het eerste toernooi dat je meespeelt gesloten is, maar kan pas gedaan worden nádat je je hiervoor ingeschreven hebt.

Updates

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×