Voor de Eredivisie, Topdivisie, eerste divisie, tweede divisie en derde divisie kan de Organisator wildcards verstrekken. Wildcards kunnen aangevraagd worden door de Promotor of door deelnemers. De Promotor zorgt voor de organisatie op de locatie, namens de Nevobo: voor de eredivisietoernooien is dit SportworX, voor andere toernooien word dit o.a. door lokale partijen ingevuld.

Aantal

Voor de Eredivisie kunnen maximaal 2 wildcards per toernooi verstrekt worden. Voor de Top, eerste, tweede en derde divisie zijn dit er eveneens 2 per toernooi, tenzij er (zoals op Ameland) maar een toernooi is: dan zijn het er 3. Per seizoen wordt aan een speler in principe maximaal 1 keer een wildcard verstrekt door de Nevobo. De Promotor mag vaker per seizoen een wildcard verstrekken aan een speler.

Aanvragen

De promotor dient een wildcard aan te vragen via het daarvoor bestemde formulier.

Wanneer je zelf een wildcard wilt aanvragen kan dit alleen via het daarvoor bestemde aanvraagformulier. Op basis van de aanvraag, waarbij beargumenteerd moet worden waarom een wildcard toegekend zou moeten worden, zal de zogenaamde wildcardgroep advies geven aan de competitieleider, welke uiteindelijk bepaalt of er wel of niet een wildcard toegekend wordt.

Aanvragen voor wildcards moeten minimaal 14 dagen voor het toernooi via het aanvraagformulier ingediend worden. Ook voor deelnemers die op basis van een wildcard meedoen, geldt de verplichting om voor de sluitingsdatum in te schrijven én te betalen. Als de wildcard toegewezen is, maar de inschrijving niet in orde is, kan niet deelgenomen worden.

Publicatie

Het afwijzen dan wel toekennen van de wildcard wordt uiterlijk op de maandag voorafgaand aan het toernooi gepubliceerd, tegelijk met de indeling. We streven er naar dit al op een eerder moment te doen. Na afwijzing of toekenning van een wildcard kan over dit besluit geen discussie meer plaatsvinden, eventuele feedback wordt mogelijk gebruikt als input voor beslissingen over volgende aanvragen.

Toelichting op aanvragen en toekennen WC’s:

1.      Er zijn 2 soorten Wildcards. Wildcards die door een commissie van de Nevobo wordt beoordeeld (aangegeven met WO) en Wildcards die door de lokale of landelijke promotor kan worden aangevraagd (aangegeven met WP). 

2.      De Nevobo-Wildcards worden in principe toegekend bij bijzondere omstandigheden zodat spelers versneld op niveau kunnen spelen.

3.      Een Wildcard aanvragen voor een niveau waar je niet al bewezen hebt tot de top te behoren heeft weinig kans van slagen. Een Wildcard is geen manier om sneller te promoveren of om je een keer ‘te bewijzen’ op een hoger niveau. Bedenk dat dit altijd ten koste gaat van een ander team.

4.      De Promotor Wildcard wordt niet beoordeeld door de Nevobo. De promotor staat vrij om deze toe te kennen aan ieder team dat hij geschikt hiervoor vindt.

Updates

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×