​Ben je jonger dan 19 jaar en wil je deze zomer lekker beachen? Dan is het Junior Beachcircuit (JBC) misschien wel iets voor jou!

In de leeftijdscategorieën onder 13, 15, 17 en 19 jaar kun je je, samen met een beachmaatje, inschrijven voor verschillende toernooien in je omgeving. In de categorie onder 13 maken we geen onderscheid tussen meiden- en jongensteams, deze teams spelen bij elkaar in de poule. Ook mixteams mogen in de jongste categorie deelnemen. Bij alle andere categorieën hebben we wel een aparte meiden- en jongenspoule (mixteams doen dan in de jongenspoules mee). 

De leeftijdsgrens voor het JBC ligt op 1 januari van het lopende kalenderjaar. Wil je met een maatje deelnemen aan een toernooi, kijk dan hieronder in welke categorie jullie mee mogen doen:

Categorie

In 2019 ben je:

<13

niet ouder dan 12 jaar

<15

niet ouder dan 14 jaar

<17

niet ouder dan 16 jaar

<19

niet ouder dan 18 jaar

Let wel, als één van de twee deelnemers te oud is voor een categorie, moet er gespeeld worden in de oudere categorie. Word je dit jaar 19 jaar, kun je helaas niet meer meedoen aan het JBC. Je kunt dan wel meespelen in het Summer Beachcircuit óf de Nationale Beachcompetitie.

Kijk voor meer info daarover hier.

Door het hele land worden toernooien georganiseerd. In elke regio (Noord, Oost, Zuid en West) zijn er verschillende locaties die een JBC-toernooi aanbieden. Op deze pagina kun je zien waar in jouw regio en in de rest van Nederland gespeeld kan worden.

Per toernooi zijn de deelnamekosten per team € 17,50.

Je kunt aan zoveel toernooien als je zelf wilt mee doen, in je eigen regio, maar ook in de rest van het land, en zelfs met verschillende beachmaatjes!

Bij elk toernooi verdien je individueel en als team rankingpunten, hiermee kom je op een ranking te staan. Op deze pagina kun je zien waar je op de ranking staat. 

JBC Toernooien

  • Bij JBC toernooien worden de rankingpunten bepaald over de beste 6 resultaten van de afgelopen 365 dagen. De resultaten mogen behaald zijn bij Nationale toernooien (Eredivisie t/m 3e divisie) én JBC toernooien. De      ranking wordt gebruikt om de indeling (seeding) voor een JBC toernooi te maken.

JBC Finals

  • Bij de JBC Finals worden de rankingpunten bepaald over de beste 4 resultaten van de afgelopen 365 dagen. Alleen resultaten behaald tijdens een JBC toernooi worden gebruikt om de indeling (seeding) voor de JBC Finals te maken.

Je hebt je ingeschreven en dan? Wat wordt er op de toernooidag van je verwacht en wat kun jij verwachten?

Uiteraard een leuke, gezellige en sportieve dag. Bij beachvolleybal is het niet zo dat ouders coachen, je speelt lekker met je maatje een toernooi en je ouders kunnen eventueel lekker (hopelijk in het zonnetje) toekijken. Elk team neemt een eigen inspeel/wedstrijdbal mee.

Zorg ook goed voor jezelf op de toernooidag; drink voldoende water, en zorg voor genoeg eten en zonnebrandcrème. Bij sommige toernooien is horeca aanwezig, of dat zo is lees je in de informatie van het toernooi zelf.

Voorafgaand aan het toernooi mailt de toernooiorganisatie hoe laat en waar je je moet melden. In principe speel je altijd een dagdeel (ochtend of middag) zodat je niet de hele dag op de velden hoeft te blijven. Op de ochtend zelf krijg je ter plekke het wedstrijdschema. Er wordt van alle teams verwacht dat ze de wedstrijden in de eigen poule tellen en fluiten. Verlaat dus niet zomaar de velden waar jouw leeftijdscategorie is ingedeeld, maar vraag bij de mensen van de wedstrijdleiding (die bij de velden aanwezig zijn) wanneer je weer moet tellen/fluiten of spelen als dit niet duidelijk is.

Aan het einde van de dag worden de resultaten verwerkt en maakt de toernooiorganisatie de einduitslag op. Deze uitslag wordt online ingevoerd bij het toernooi, waarna de door jou/jullie verdiende rankingpunten worden verwerkt.

Maar wat nu als?

- Er te weinig aanmeldingen zijn voor een categorie?

Categorieën gaan door wanneer zich 3 teams of meer aangemeld hebben. Zijn het er minder, dan wordt jouw categorie in principe samengevoegd met een andere categorie. Dit wordt altijd zo logisch mogelijk gedaan, maar kan dus betekenen dat je in een oudere categorie ingedeeld wordt. Daar tegenover staat dan wel weer dat je de rankingpunten van die categorie ontvangt. Het kan ook zijn dat de toernooiorganisatie (tijdig) contact met je opneemt wanneer het ernaar uitziet dat de categorie onvoldoende aanmeldingen gaat krijgen. Je kunt dan zelf de keuze maken of je toch meespeelt in die andere categorie.

- Je ziek wakker bent geworden op de dag van het toernooi en je je team wilt afmelden?

Allereerst beterschap! Neem dan (bij voorkeur) telefonisch contact op met de toernooiorganisatie/wedstrijdleider van het toernooi. De wedstrijdleider kan dan nog snel het schema aanpassen voor de overgebleven teams. De contactinformatie van de wedstrijdleider vind je bij de toernooi-informatie.

- Het ernaar uitziet dat het slecht weer gaat worden op de dag van het toernooi?

Alleen wanneer de voorspellingen heel slecht zijn, kan het gebeuren dat een toernooi van te voren wordt afgelast. Op de dag zelf wordt tot uiterlijk 11.00 uur bekeken of het mogelijk is om het toernooi alsnog te starten. Tussentijds word je uiteraard voorzien van de actuele ontwikkelingen en weersvoorspellingen. Als om 11.00 uur blijkt dat er geen verbetering te verwachten valt, wordt het toernooi afgelast.

- De uitslag na afloop van het toernooi volgens jou niet klopt?

Oei, dat is vervelend! Neem dan eerst contact op met de wedstrijdleider van het toernooi zelf. Hij of zij kan dit nakijken in de wedstrijdbriefjes. De wedstrijdleider kan vervolgens weer contact met de Nevobo opnemen om de uitslag achteraf aan te laten passen. Vragen over het JBC of specifiek over iets wat je hierboven hebt gelezen, kun je stellen via jbc@nevobo.nl

Heb je vragen over een toernooi? Dan kun je terecht bij de toernooiorganisatie van die dag. Die informatie vind je bij het toernooi zelf.

Updates

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×