Junior Beach Circuit

Uitleg ranking

In het Junior Beachcircuit (JBC) kan jeugd in de leeftijd van 12 tot 19 jaar beachvolleyballen op zijn of haar eigen niveau. Lees hieronder hoe de ranking werkt.

Na afloop van elk toernooi krijg je als individuele speler, maar ook als team rankingpunten. De organiserende vereniging voert na afloop van het toernooi de einduitslag in, waarna de rankingpunten verdeeld worden. Hoeveel rankingpunten je krijgt, is afhankelijk van je leeftijdscategorie en van het aantal deelnemende teams aan het toernooi.

Hier vind je de ranking.

Hier vind je het puntentabel.

Finals JBC

Staat jouw team in de top 4 na alle JBC-toernooien? Gefeliciteerd, jullie mogen naar de JBC Finals in Scheveningen! Dit jaar worden de Finals gehouden op zaterdag 24 augustus. 

Hoe kom je met je team bij de beste vier teams op de teamranking?

Door als eerst natuurlijk aan een aantal toernooien deel te nemen, want alleen op die manier verzamel je rankingpunten. Wij kijken vervolgens naar de beste resultaten van maximaal 4 toernooien. Heb je dus maar aan twee toernooien meegedaan, dan is de kans dat je minder punten hebt dan spelers die aan vier toernooien meegedaan hebben groot. Heb je aan zes toernooien meegedaan, dan vallen de twee minste uitslagen weg omdat immers de beste vier resultaten gelden. Vervolgens kun je alleen uitkomen voor de regio waarin je woont. Dit weet het systeem automatisch, dus dat hoef je niet aan te geven. Alleen in het geval dat je team bestaat uit spelers uit twee verschillende regio’s, zal een keuze gemaakt moeten worden in welke regio jullie meedoen.

Tijdens het beachseizoen moet je minimaal 1 keer tijdens een JBC toernooi samen hebben gespeeld met het beachmaatje waarmee je deelneemt aan de Finals. Dit is wel logisch, anders kom je ook niet samen op de teamranking te staan natuurlijk. Je kunt overigens maar aan één leeftijdscategorie deelnemen tijdens de Finals.

Het komt bijna nooit voor, maar wat gebeurt er nou wanneer meerdere teams op dezelfde plaats eindigen? Dan wordt er achtereenvolgens het volgende gehanteerd: 

1. Het team met het minste aantal gespeelde JBC-toernooien staat hoger in de ranking (dus een team met 60 punten behaald uit 2 toernooien staat boven een team dat 60 punten heeft behaald uit 4 toernooien);

2. Hebben de teams evenveel toernooien gespeeld, dan wordt gekeken welk team in de toernooi(en) waaraan jullie beiden deelnamen, gemiddeld het hoogst geëindigd is;

3. Is er dan nog een gelijke stand, dan wordt gekeken naar het team met het meeste aantal 1e plaatsen, respectievelijk 2e plaatsen etc.

4. Is er dan nog een gelijke stand, dan wordt plaatsing door middel van loting bepaald.

Let op: Ook voor de Finals moet je je tegenwoordig inschrijven. Ben je niet tijdig ingeschreven, dan kun je helaas niet meedoen. Inschrijven betekent niet perse deelnemen; We kijken natuurlijk de ranking na voordat we teams toelaten. Houd tegen die tijd de site dus goed in de gaten!

Inschrijven voor de Finals (kosteloos) kun je meteen al doen wanneer de inschrijvingen geopend zijn.

Vragen over het JBC of specifiek over het inschrijven kun je stellen via jbc@nevobo.nl.

Updates

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×