Zelf (beach)volleyballen

FAQ Mijn Volleybal app

De app Mijn Volleybal (per februari 2020 de opvolger van de Mijn Competitie app) is dé app voor volleyballend Nederland. Van speler tot bestuurder en van official tot fan. De app biedt jou snel, eenvoudig en overzichtelijk alle actuele volleybalinformatie over jouw favoriete teams, verenigingen en competities.

De meest gestelde vragen over de app en de antwoorden hierop vind je op deze pagina.

Login

Waarom een login?
In tegenstelling tot vorige versies bevat de Mijn Volleybal app sinds de versie van februari 2020 een login-functionaliteit. Inloggen kan met een Mijn Volleybal-account. Inloggen doe je eenmalig. Daarna kun je onder meer favorieten opslaan en jouw voorkeuren voor pushnotificaties opgeven. Ingelogde officials kunnen hun eigen wedstrijden in de app zien.

Je persoonlijke voorkeuren vind je niet alleen terug in de app op het toestel waarop je dit instelde, maar vervolgens ook op andere toestellen (zoals een tablet of later een nieuwe smartphone). Ook kun je op de website volleybal.nl met jouw inlog dezelfde favorieten zien die je instelde in de app. In de toekomst profiteren gebruikers met hun inlog ook bij andere digitale diensten van de Nevobo van hun voorkeursinstellingen en extra gebruiksgemak.

Kan iedereen een account aanmaken?
Ja, iedereen kan een Mijn Volleybal account aanmaken. Zowel leden als niet-leden.

Hoe maak ik een account aan?
Dat kan rechtstreeks vanuit de app of door te gaan naar https://login.nevobo.nl/regist....

Wat als ik mijn account niet meer weet?
Op de inlogpagina kun je klikken op 'Lukt het inloggen niet?' Hier word je stap voor stap geholpen om wel te kunnen inloggen. Als ook dit niet lukt, adviseren we je om een nieuw account aan te maken.

Kan ik mijn wachtwoord wijzigen in de app?
Het is niet mogelijk om jouw wachtwoord te wijzigen in de app. Dit doe je in de Mijn Nevobo omgeving. Nadat je bent ingelogd zie je 'Mijn inlogmethodes' staan. Hier is het mogelijk om jouw wachtwoord te wijzigen.

Ik krijg een wit scherm, wat nu?
Momenteel ondervinden we grote drukte waardoor het inloggen niet altijd naar behoren werkt.
We werken aan een oplossing.

Wedstrijden

Waar kan ik in de app zien waar ik speel?
Dit kun je zien door naar Wedstrijden te gaan en te klikken op de betreffende wedstrijd. Ook zie je daar staan op welk veld je speelt.

Kan ik in de app een overzicht vinden van alle wedstrijden die op één dag in een sporthal gespeeld worden?
Dit is nog niet mogelijk. Het toevoegen van deze mogelijkheid staat op onze agenda voor de doorontwikkeling.

Is het mogelijk om meer details uit de stand te zien, zoals gewonnen sets?
Ja, als je je telefoon een kwartslag draait, krijg je een meer gedetailleerde stand te zien met gewonnen en verloren sets en punten.

Waar vind ik het DWF?
Je vindt het DWF bij Wedstrijden. Door op de betreffende wedstrijd te klikken, zie je de mogelijkheid Bekijk DWF.

Agenda

Kan ik de wedstrijden van mijn favoriete team ook toevoegen aan de agenda op mijn device?
Dat kan. Om dit te doen, moet je in eerste instantie je favoriete team(s) toevoegen. Zie daarvoor Favorieten hieronder. Klik onderaan op Wedstrijden en selecteer je favoriete team. Naast het dropdown-balkje vind je de knop (kalender met een plusje) waarmee je de wedstrijden van jouw favoriete team aan je agenda toevoegt.

Ik heb de wedstrijden van met team toegevoegd aan mijn agenda, maar vind deze niet in mijn agenda app terug. Hoe los ik dit op?
Vanuit de app worden de wedstrijden geplaatst op jouw telefoon. Het is afhankelijk per agenda-app of deze het toestaat de wedstrijden hierin weer te geven. Op Apple devices ondersteunt de Apple agenda dit bijvoorbeeld standaard. Google agenda ondersteunt deze functionaliteit niet. Als een kalender niet zichtbaar is, kun je in de instellingen van jouw agenda-app opzoeken of je de kalender van Mijn Volleybal kunt toevoegen.

Waar zijn de wedstrijden in mijn agenda gebleven na de update?
Als je een Android toestel hebt, zijn deze verdwenen uit je agenda. Zie de eerste vraag bij wedstrijden, hoe je deze weer kunt toevoegen aan je agenda. Bij iOs is dit niet het geval.

Wordt de locatie-informatie weergeven in mijn agenda?
Bij iOs is dit wel het geval en bij Android nog niet. We zullen dit in een later stadium toevoegen aan de Mijn Volleybal app.

Kan ik kleuren toevoegen in mijn agenda per favoriet team?
Hiervoor gaan we de mogelijkheden onderzoeken. Het is nu niet mogelijk.

Favorieten

Kan ik de volgorde van mijn favorieten aanpassen?
Ja, dat kan via het tabblad Favorieten. Klik op de drie streepjes rechts naar een favoriet, houd deze ingedrukt en sleep deze omhoog of omlaag. De volgorde van je favorieten wordt hiermee onder meer op jouw Dashboard aangepast.

Waarom worden mijn favorieten niet opgeslagen?
Momenteel wordt de Mijn Volleybal app veel gebruikt. Hierdoor kan het zijn dat de applicatie een langere laadtijd heeft, ook al zie je dit niet. Hierdoor bestaat de kans dat je bij het opnieuw opstarten van de applicatie jezelf opnieuw moet inloggen en je favorieten zijn verdwenen. Om dit te voorkomen kan het helpen om de applicatie geforceerd af te sluiten en opnieuw op te starten. Log vervolgens in (kan automatisch gaan) en wacht enkele momenten. Na enkele seconden kun je een favoriet toevoegen. Ook als je meerdere wenst toe te voegen is het zaak om enkele momenten tussentijds te wachten.

Clubnieuws

Ik wil het nieuws van mijn club in de app zien. Hoe doe ik dit?
Het is belangrijk dat jouw club instelt dat het verenigingsnieuws getoond kan worden in de app. Als dit goed gedaan is, kun je via Favorieten het nieuws van jouw club bij jou in de zichtbaar maken. Klik op het Favorieten-tabblad achter een team of club op het tandwiel. Geef vervolgens onder Nieuwsberichten bij Clubnieuws aan dat je het clubnieuws in de app wilt zien. Daarnaast krijg je bij het markeren van teams of clubs als favoriet altijd de mogelijkheid om dit meteen in te stellen.  

Mijn club heeft geen clubnieuws in de app. Wat kan ik hieraan doen?
Clubnieuws kan in de Mijn Volleybal app verschijnen door middel van een RSS feed. Hoe clubs dit kunnen regelen lees je hier.

Pushberichten

Hoe kan ik instellen welke pushberichten ik ontvang?
Dan kan op twee plekken. Je geeft via Favorieten aan welke pushberichten je over teams en verenigingen wilt ontvangen. Klik op het Favorieten-tabblad achter een team of club op het tandwiel. Geef vervolgens onder Pushberichten aan welk type berichten je wilt ontvangen.

Ook kun je een met een pushbericht breaking Nederlands volleybalnieuws ontvangen. Dit kun je instellen via Meer en vervolgens Instellingen.

Kan ik ook namens mijn vereniging pushnotificaties via de Mijn Volleybal app versturen?
Dat is in de nabije toekomst mogelijk. Alle verenigingen zullen een mailing ontvangen met een uitleg over hoe ze hier gebruik van kunnen maken.  

Officials

Ik zie niet (al) mijn wedstrijden waarvoor ik als official ben ingeroosterd. Hoe kan dat?
Als je bent ingelogd, zie je alleen jouw officialwedstrijden die zijn ingevoerd in de database van nevobo.nl. Dat gebeurt door de Nevobo voor de niveaus tot en met de promotieklasse. Voor alle andere niveaus is dit een verantwoordelijkheid van de clubs. Geef het bij jouw scheidsrechterscoördinator aan als je wenst dat jouw club dit ook gaat invoeren.

Overige

Mijn clublogo staat niet of niet goed weergegeven in de app. Hoe pas ik dit aan?
De logo's die in de app getoond worden, worden opgehaald uit Sportlink. Bestuursleden met de juiste rechten kunnen hier een logo toevoegen of aanpassen. Elke volleybalvereniging heeft op 11 december 2019 een mailing ontvangen met een uitleg hierover. Wil jouw vereniging de informatie nog een keer ontvangen? Stuur dan een e-mail naar communicatie@nevobo.nl.

Let op: het clublogo staat niet altijd op ieder overzichtsscherm, zoals op de zoekpagina. Een niveau dieper, zoals de pagina met de wedstrijddetails, vind je het clublogo (indien goed ingevoerd, zie hierboven) wel.


Staat jouw vraag of antwoord er niet tussen? Geef je feedback via de app (tabblad Meer) of stuur een e-mail naar communicatie@nevobo.nl en we helpen je graag verder.

Updates

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×