Afgelopen zaterdag werd voormalig bondscoach Joop Alberda in het Amerikaanse Holyoke opgenomen in de Volleyball Hall of Fame. Alberda is na Peter Blangé de tweede Nederlander in deze eregalerij. U kunt de speech van Joop Alberda, en de voorafgaande introductie van Doug Beal, terugkijken in onderstaande video.

Sinds dit weekend staan er in de Volleyball Hall of Fame in Holyoke, de geboorteplaats van het volleybal, een foto en een plaquette van Joop Alberda. Zelf ontving de coach die de Nederlandse volleybalmannen in 1996 naar Olympisch goud loodste een ring als aandenken.

Tijdens de officiële ceremonie op zaterdagavond werd Alberda geïntroduceerd door voormalig topcoach Doug Beal. Beal won met de Amerikaanse mannenploeg goud op de Olympische Spelen van 1984 en was een groot voorbeeld voor de jonge Alberda.

In zijn eigen speech gaf Alberda aan zich zeer vereerd te voelen met zijn inductie in de Volleyball Hall of Fame. Hij bedankte naast zijn familie Jim Coleman, Al Monaco, Doug Beal, Julio Velasco, Peter Murphy en zijn staf en spelers uit zijn tijd als bondscoach.

Na afloop van de ceremonie kreeg Alberda van de organisatie een brief van de Nevobo uitgereikt waarin hij werd bedankt voor zijn grote betekenis voor het Nederlandse volleybal.

Bron: Foto: Doug Beal en Joop Alberda
Facebook X WhatsApp LinkedIn