Op zoek naar een leuke teamsport? Dan is volleybal iets voor jou! Van hoog niveau tot gewoon gezellig een balletje slaan en van zit- tot beachvolleybal: binnen het volleybal zijn er genoeg mogelijkheden voor iedereen!

Waarom volleybal?

Aan de hand van zes eigenschappen nemen we je mee in de wereld van volleybal! Waarom moet jij voor volleybal als jouw nieuwe sport kiezen? Onder meer de volgende zes redenen maken van volleybal de allerleukste sport!

#1 De ultieme teamsport
Geen volleybal zonder team. Geen smash zonder set-up. Geen set-up zonder pass. In het volleybal werk je constant samen met je teamgenoten, je hebt elkaar écht nodig, wat volleybal de ultieme teamsport maakt. Deze teamgenoten zie je meerdere keren per week, wat zorgt voor een bijzondere band, binnen én buiten het veld. De kans is groot dat je vanzelf vrienden of vriendinnen maakt met wie je lekker samen kan sporten.

#2 Non-stop in actie & veel juichen

Bij volleybal sta je nooit stil. De bal is altijd in beweging en jij bent dat ook. Ieder moment kan de bal op je af komen en dan ben jij klaar voor de actie. Ook als je naast het veld staat, is er nog genoeg actie. Je schreeuwt, juicht en klapt je team naar de overwinning. Dat helpt en is het is leuk! Extra leuk in het volleybal: je hebt een garantie op vele punten. Het winnende team maakt namelijk altijd minimaal 75 punten. Veel juichen is gegarandeerd dus!

#3 Full Power

Bij volleybal leer je hoe je voor elke bal gaat. Zowel verdedigend als aanvallend. Het duiken op de juiste manier is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan. En ook een harde smash komt niet alleen op pure kracht aan. De juiste techniek is hierbij een essentieel element. Oftewel: genoeg uitdaging, genoeg te leren. In het volleybal kan je al je energie kwijt.

#4 Iedereen is welkom

Volleybal is voor iedereen. Dat stralen we ook uit. Er heerst een veilige sfeer in de volleybalwereld waar er voor iedereen plaats is. Van man tot vrouw, van wit tot zwart, van hetero tot LHBTIQ of welke letters nog meer, van zitvolleybal tot beachvolleybal: iedereen is welkom.

#5 Veelzijdig

Hoe speel jij volleybal? Onze sport kent namelijk genoeg varianten. Kies voor indoorvolleybal, beachvolleybal of zitvolleybal. Ook binnen elke spelvorm zit genoeg afwisseling. Per positie zijn er weer andere taken, denk aan passen, aanvallen, blokkeren. De uitdaging in de sport groeit daarin met je mee.

#6 Altijd dichtbij

Met meer dan 1000 volleybalverenigingen verspreid over heel Nederland is er altijd een club bij jou in de buurt. Waar je ook terecht komt: elke vereniging is uniek en heeft het beste voor met haar leden.

Voor ouders: ‘Wat volleybal betekent voor kinderen’

Wil je als ouder weten waarom volleybal echt een sport is voor jouw kind? Bekijk dan onderstaande visual waarin kinderen vertellen wat volleybal voor hun betekent!

Infographic ouders LR

Jeugdfonds Sport & cultuur: iedereen kan meedoen!
Wil je graag volleyballen, maar lukt het thuis niet om de contributie te betalen? Dan is Jeugdfonds Sport & Cultuur er om jou te helpen. Lees er meer over op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Complete volleybalaanbod
Wil jij meer weten over ander volleybalaanbod? Maak dan gebruik van onderstaande buttons!