Op zoek naar een leuke teamsport bij een sportclub bij jou in de buurt? Dan is volleybal iets voor jou! Van hoog niveau tot gewoon gezellig een balletje slaan en van zit- tot beachvolleybal: binnen het volleybal zijn er genoeg mogelijkheden voor iedereen!

Waarom kiezen voor de teamsport volleybal ?

Aan de hand van zes eigenschappen nemen we je mee in de wereld van volleybal! Waarom moet jij voor volleybal als jouw nieuwe sport kiezen? Onder meer de volgende zes kenmerken maken van volleybal de allerleukste teamsport!

#1 De ultieme teamsport
In het volleybal is teamwork essentieel. Geen succesvolle smash zonder een perfecte set-up, en die set-up komt er niet zonder een goede pass. Met volleyballen werk je voortdurend samen met je teamgenoten, je bent echt afhankelijk van elkaar. Door regelmatig samen te trainen, bouw je een speciale band op met je teamgenoten, zowel binnen als buiten het veld.

#2 Non-stop in actie & veel juichen
Als je aan het volleyballen bent, ben je voortdurend in beweging! Op elk moment kan de bal op je af komen en dan ben jij er klaar voor om in actie te komen. Zelfs als je niet in het veld staat, is er nog genoeg actie: je juicht, klapt en moedigt je team aan. Samen, binnen en buiten het veld, gaan jullie voor de overwinning. Extra leuk in het volleybal is de garantie op veel punten, dus is er altijd veel om te juichen!

#3 Full power
In volleybal leer je om voor elke bal te gaan, zowel in verdediging als aanval. Het duiken op de juiste manier is makkelijker gezegd dan gedaan en voor een krachtige smash is niet alleen kracht nodig, maar ook de juiste techniek. Volleybal biedt daarmee volop uitdagingen. Het is de perfecte teamsport om al je energie in kwijt te kunnen.

#4 Iedereen is welkom
Volleybal is voor iedereen en dat stralen we ook graag uit. Er heerst een veilige sfeer in de volleybalwereld. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, iedereen is welkom! Door de verschillende disciplines, zoals zitvolleybal en beachvolleybal, krijgt iedereen de kans om deze teamsport op zijn eigen manier te beoefenen.

#5 Veelzijdig
Op welke manier speel jij volleybal? Onze sport kent genoeg varianten. Kies je voor indoorvolleybal, beachvolleybal of toch voor zitvolleybal? Binnen elke speelvorm is er ook genoeg variatie. Zo heeft elke positie zijn eigen verantwoordelijkheden, zoals passen, aanvallen of blokkeren. De uitdaging binnen deze mooie teamsport groeit met jou mee!

#6 Altijd dichtbij
Met meer dan 1000 volleybalverenigingen door heel Nederland is er altijd een club in jouw buurt. Bij welke vereniging je ook terecht komt: elke club is uniek en streeft naar het beste voor haar leden!

Voor ouders: ‘Wat volleybal betekent voor kinderen’

Wil je als ouder weten waarom volleybal echt een teamsport is voor jouw kind? Bekijk dan onderstaande visual waarin kinderen vertellen wat volleybal voor hun betekent!

Infographic ouders LR

Jeugdfonds Sport & cultuur: iedereen kan meedoen!
Wil je graag volleyballen, maar lukt het thuis niet om de contributie te betalen? Dan is Jeugdfonds Sport & Cultuur er om jou te helpen. Lees er meer over op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Complete volleybalaanbod
Wil jij meer weten over ander volleybalaanbod? Klik hier om meer te lezen over beachvolleybal. En wil je meer weten over zitvolleybal, klik dan hier.

Op zoek naar een club in de buurt
Ben je enthousiast geworden over volleybal en benieuwd hoe het zou zijn om het eens uit te proberen? Bij de meeste volleybalverenigingen krijg je de kans om enkele keren mee te trainen, zodat je zelf kunt ervaren of volleybal jouw sport is. Onze handige verenigingszoeker helpt je om te zien welke clubs er in jouw buurt zijn gevestigd. Hoe werkt het? Vul simpelweg jouw plaatsnaam of postcode in en ontdek welke verenigingen er in jouw buurt actief zijn. Als je eenmaal jouw zoekopdracht hebt ingevoerd, krijg je een overzicht van clubs te zien. Klik op een van de resultaten om direct toegang te krijgen tot de contactgegevens en de website van de betreffende club. Neem gerust contact op met de vereniging door een e-mail te sturen of even te bellen.

Verenigingszoeker
Facebook X WhatsApp LinkedIn