Kun jij, door een beperking, niet staand volleyballen of ben je blessuregevoelig? Zitvolleybal is de oplossing! Deze paralympische variant hanteert – bijna onveranderd – de basiselementen van het volleybal, alleen voer je deze zittend in plaats van staand uit. In Nederland mag iedereen met of zonder handicap meedoen!

Er zijn diverse zitvolleybalverenigingen verspreid over heel Nederland waar je een keer kunt meetrainen! Ook kun je via deze verenigingen meespelen in de landelijke competitie. Zo kun je wekelijks zitvolleybalwedstrijden spelen in Eredivisie of maandelijks deelnemen aan Eerste- en Tweededivisie-toernooien. Ook worden er één keer per maand trainingen georganiseerd voor jeugd tussen de 10 en 14 jaar.

Dus als je na een blessure wil blijven volleyballen, dan is zitvolleybal dé sport voor jou! Kom het een keer proberen en sta verbaasd over de snelheid, dynamiek en technische gelijkenis met het staand volleybal!

Vind jouw volleybalclub met de Verenigingszoeker!
Wij helpen je graag met het vinden van de club die bij jou past! Bekijk de Verenigingszoeker om een vereniging in jouw buurt te vinden.

Updates

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×