Talentvolle volleyballers van 14 t/m 16 jaar kunnen onderdeel uitmaken van Pré Jeugd! Dit is regionaal volleybalaanbod voor de beste jeugdspelers in de regio. Vanuit deze groep is er een mogelijkheid om door te stromen naar Jeugd Oranje.

Wat is Pré Jeugd?
Pré Jeugd is een nieuw, regionaal initiatief in samenwerking met de Nevobo. Vanaf het seizoen 2024/2025 vervangt dit de huidige RTC's. Talentvolle jeugd krijgt hiermee de kans om in hun regio extra trainingen te volgen. 

De route naar Jeugd Oranje loopt eigenlijk altijd via de Pré Jeugd-groepen. Dus ben je fanatiek, ambitieus of heb je een bovengemiddelde aanleg voor volleybal? Meld je dan vooral aan voor de selectietrainingen in jouw regio!

De Pré Jeugd-groepen zijn voor volleyballers van 14 t/m 16 jaar oud. Net een jaartje ouder of jonger? Dan mag je je ook aanmelden voor de selectietrainingen.

Inschrijving selectietrainingen geopend
Inmiddels zijn alle samenwerkingspartners bekend en kan iedereen zich aanmelden voor de selectietrainingen. Hieronder vind je een overzicht van de samenwerkingspartners, de dagen waarop zij de selectietrainingen organiseren, en links naar de aanmeldformulieren. Vrijwel alle trainingen vinden plaats in de ochtend. Meer informatie zoals tijden, adres van de sporthal, welke trainers de selectietrainingen geven en het verdere verloop na de selectietraining worden in aanloop naar de selectiedag door de samenwerkingspartners per e-mail met jullie gecommuniceerd.
 
Pré Jeugd Meiden

RegioSamenwerkingspartnerSelectietrainingAanmeldformulierContact
NoordVC Sneek (Sneek)23 juni 2024Aanmeldeninfo@vcsneek.nl
NoordSudosa Desto (Assen)23 juni 2024Aanmeldenprejeugd@sudosa-desto.nl
OostAnika de Beer (Almelo)30 juni 2024Aanmeldenprejeugdoost@gmail.com
OostNJOI (Apeldoorn)23 juni 2024Aanmeldeninfo@njoilife.nl
OostNJOI & STA (Doetinchem)23 juni 2024Aanmeldeninfo@njoilife.nl
MiddenUtrecht Volleybal Academy (Utrecht)1 of 8 september 2024Aanmeldentechnischmanager@vvutrecht.nl
WestVC Spaarnestad (Haarlem)30 juni 2024Aanmeldenprejeugd@vcspaarnestad.nl
WestSliedrecht Sport (Sliedrecht)23 juni 2024Aanmeldenprejeugd@sliedrechtsport.nl
ZuidVC Peelpush (Meijel)23 juni 2024AanmeldenJohanleenders63@gmail.com

Pré Jeugd Jongens

RegioSamenwerkingspartnerSelectietrainingAanmeldformulierContact
NoordVC Sneek (Sneek)23 juni 2024Aanmeldeninfo@vcsneek.nl
NoordNova Tech Lycurgus  (Groningen)23 juni 2024Aanmeldenerik@lycurgus.nl
OostAnika de Beer (Almelo)30 juni 2024Aanmeldenprejeugdoost@gmail.com
OostNJOI (Apeldoorn)23 juni 2024Aanmeldeninfo@njoilife.nl
OostNJOI & STA (Doetinchem)23 juni 2024Aanmeldeninfo@njoilife.nl
MiddenPDK Volleybalschool (Huizen)30 juni 2024Aanmeldenprimadonnakaasvolleybalschool@gmail.com
WestVC Spaarnestad (Haarlem)30 juni 2024Aanmeldenprejeugd@vcspaarnestad.nl
WestSliedrecht Sport (Sliedrecht)23 juni 2024Aanmeldenprejeugd@sliedrechtsport.nl
ZuidNumidia VC Limax (Sint Odiliënberg)23 juni 2024Aanmeldenvolleybalacademy@vclimax.nl

Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met daarin de naam en het e-mailadres van de contactpersoon. Heb je vragen over de selectiedag? Aarzel niet om contact op te nemen.

Hoe ziet het programma eruit?
Een Pré Jeugd groep volgt, in de periode september tot en met juni, minimaal 24 indoortrainingen en 8 beachvolleybaltrainingen onder leiding van vakbekwame trainers. De trainers werken nauw samen met de trainer/coaches van Jeugd en Jong Oranje (indoor en beach). De trainer/coaches van Jeugd Oranje komen ook scouten tijdens de trainingen.

Naast de trainingen in de regio krijgen de sporters uit de Pré Jeugd-groepen, die op basis van leeftijd in aanmerking komen voor Jeugd Oranje, minimaal twee keer de kans om te trainen op Papendal (trainingslocatie Oranje indoor) en één keer op Sportcampus Zuiderpark (trainingslocatie van Beach TeamNL). Een unieke kans om, onder leiding van de bondscoaches van de jeugdprogramma's, het topsportleven te ontdekken!

Deelnemers aan de Pré Jeugd groepen zijn ook verplicht deel te nemen aan enkele beachvolleybaltoernooien en het NK jeugd beachvolleybal.

Veelgestelde vragen

Nee. Het is regionaal volleybalaanbod georganiseerd door samenwerkingspartners. De Nevobo voert wel regie en er zijn afspraken gemaakt waaraan een Pré Jeugd-groep en de organisator van zo’n groep aan moet voldoen.

Uit de Pré Jeugd-groepen komt de nieuwe groep voor Jeugd Oranje (U18). Dit gaat doorgaans in lichtingen van twee geboortejaren. De geboortejaren voor de toekomstige groep van Jeugd Oranje zijn 2009 & 2010. De lichting erna komt uit geboortejaren 2011 & 2012, etc. 

In de regio’s richten ze zich met name op de geboortejaren die in (in de toekomst) in aanmerking komen voor Jeugd Oranje. Ook wordt er gekeken naar sporters die een jaar jonger of ouder zijn. Jongere spelers kunnen dan langer begeleid worden waardoor hun ontwikkeling wellicht versnelt. Oudere spelers die zich in een ander tempo ontwikkelingen wil je ook niet tekort doen.

16 tot 24 spelers per gender met een maximum van 12 spelers per veld. Het is aan de samenwerkingspartners zelf om te bepalen hoe groot de groepen precies worden. Ook de differentiatie van de groepen kunnen zij zelf invullen, bijvoorbeeld op niveau of op geboortejaar zoals een groep <17 en een groep <15.

Het beste is om de vragen aan de samenwerkingspartners te stellen. Zij bepalen de invulling op locatie zoals wie de trainer is, welke dag er getraind wordt, etc. De contactgegevens zijn in de tabellen hierboven te vinden.

Wanneer welke regio naar Papendal of Zuiderpark komt, is nog niet definitief. De kans is groot dat deze training op vrijdag zullen zijn.

Dat is nog niet overal bekend. Meer info? Neem dan contact op met de specifieke samenwerkingspartner.

Dat kan per regio verschillen. De meest voorkomende dag is zondag. Stel deze vraag vooral aan de samenwerkingspartner in jou regio!

Dat mag je helemaal zelf bepalen. We zien graag dat sporters niet te ver hoeven te reizen, dus het is logisch om de regio te kiezen die voor jou het meest dichtbij is.

Ook dat bepalen de samenwerkingspartners zelf. Voor de 24 zaaltrainingen, de 8 beachvolleybaltrainingen en de trainingen op Papendal en Zuiderpark kan je rekening houden met € 300 tot € 450.