Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich als poulewinnaar direct geplaatst voor de achtste finale op de FIVB Klagenfurt Major. De Nederlandse Olympiërs bleven ongeslagen in hun poule na overwinningen op Brazilië en Oostenrijk. Tegen Polen hoefden ze niet in actie te komen vanwege een forfait van de tegenstander. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst, die vandaag in actie zouden komen in de eerste eliminatieronde, hebben zich uit voorzorg teruggetrokken vanwege een lichte blessure bij Nummerdor.

Brouwer en Meeuwsen zijn goed op dreef in het Oostenrijkse beachvolleybalwalhalla Klagenfurt. De wereldkampioenen van 2013 wonnen hun poule na overwinningen op Marcio Guadie/Vinicius (BRA) en de local heroes Huber/Seidl (AUT). Tegen de Polen Kadziola/Szalankiewicz hoefden Brouwer en Meeuwsen niet in actie te komen, zij trokken zich terug.

Zaterdag spelen Brouwer en Meeuwsen in de achtste finale tegen de Brazilianen Ricardo en Andre.

Nummerdor/Varenhorst uit voorzorg naar huis

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst eindigden als derde in poule F na een overwinning en twee nipte nederlagen. De Nederlanders zouden het vandaag in de eerste eliminatieronde moeten opnemen tegen de Duitsers Erdmann/Windscheif, maar besloten zich terug te trekken. Nummerdor kampte na de poulewedstrijden met lichte kniepijn, en besloot in overleg met de medische staf geen onnodig risico te nemen.

Uitslagen poulewedstrijden:

Nummerdor/Varenhorst (NED) – Allen/Brunner (USA) 2-0 (21-19, 21-13) Nummerdor/Varenhorst (NED) – Ricardo/Andre (BRA) 1-2 (21-17, 12-21, 13-15) Nummerdor/Varenhorst (NED) – Losiak/Bryl (POL) 1-2 (21-19, 18-21, 13-15)

Brouwer/Meeuwsen (NED) – Marcio Guadie/Vinicius (BRA) 2-1 (21-19, 22-24, 15-9) Brouwer/Meeuwsen (NED) – Kadziola/Szalankiewicz (POL) 2-0 (forfait POL)
Brouwer/Meeuwsen (NED) – Huber/Seidl (AUT) 2-0 (21-18, 21-19)

Uitslag 1e eliminatieronde:

Erdmann/Windscheif (GER) - Nummerdor/Varenhorst (NED) 2-0 (forfait NED)

Programma achtste finale, zaterdag:

Brouwer/Meeuwsen (NED) – Ricardo/Andre (BRA)

Bron: FIVB (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn