De mannen van Draisma Dynamo zijn vandaag voor de tweede keer op rij landskampioen geworden. In de SaZa Topsporthal in Doetinchem sleepte de Apeldoornse ploeg de veertiende landstitel voor de club binnen. Dynamo won de best-of-five finaleserie met 3-0 van Active Living Orion.

A20220508 Ori Pzd rhf DSC00280a
A20220508 Ori Pzd rhf RH104849a
A20220508 Ori Pzd rhf DSC01458a
A20220508 Ori Pzd rhf RH104769 a Standard
A20220508 Ori Pzd rhf DSC01945a

Opstellingen
Dirk Sparidans, coach van Active Living Orion, startte met Stijn Held (spelverdeler), Joonas Jokela (diagonaal), Jasper Wijkstra en Jan Helenius (passer/lopers), Jasper Diefenbach en Jannes van der Ham (middens) en Mats Bleeker (libero).

Coach Redbad Strikwerda van Draisma Dynamo schonk zijn vertrouwen aan Joris Berkhout (spelverdeler), Martijn Brilhuis (diagonaal), Jeroen Rauwerdink en Frits van Gestel (passer/lopers), Nico Manenschijn en Sjors Tijhuis (middens) en Jeffrey Klok (libero).

Set 1
In de eerste set scoorde Orion bij een stand van 4-3 drie punten op rij op de service van Jasper Diefenbach. Met veel afwisseling in de aanval en een sterke blokkering wist de thuisploeg hun voorsprong lang vast te houden, maar dankzij een paar sterke aanvallen en een harde service van Brilhuis bracht Dynamo het verschil terug naar nul (17-17). Even later kwam Dynamo dankzij een ace van Tijhuis voor het eerst op voorsprong (19-20), waarna de ploeg een sterke eindsprint inzette. Bij een stand van 22-24 verzilverde Tijhuis het eerste setpunt voor Dynamo met een blok.

Set 2

Aan het begin van de tweede set ging het gelijk op tussen de twee teams. Na een blokkeringspunt van Hoff nam Orion twee punten voorsprong (15-13), maar na vier punten op rij voor Dynamo waren de rollen weer omgedraaid. Een keiharde aanval door het midden van Manenschijn, gevolgd door een overpass die eenvoudig werd afgemaakt door Brilhuis gaf de ploeg een comfortabele voorsprong van vier punten (16-20). De ploeg liep verder uit en kreeg zes setpunten om het af te maken. Diefenbach en Helenius scoorden nog twee punten voor Orion, maar via het midden verzilverde Dynamo hun derde setpunt.

Set 3

In de derde set was het alles of niets voor Orion, maar het was Dynamo die als eerst op voorsprong kwam (5-8). De thuisploeg knokte zich terug naar 8-8, waarna een uitgeslagen bal van Dynamo en een eenmansblok van Zuijdgeest Orion op voorsprong bracht. Dynamo dichtte het gat weer, waarna het tot de slotfase gelijk opging tussen de finalisten. Dankzij en keiharde aanval van Brilhuis langs de lijnen, gevolgd door een blokkeringspunt kreeg Dynamo hun eerste wedstrijdpunt (23-24). Een slimme prikbal van Helenius trok de stand weer gelijk, waarna Orion op 25-24 de kans kreeg om de set binnen te slepen. Twee punten op rij van Brilhuis gaven Dynamo hun tweede kans op de winst. Het was Van Gestel die het middels een blokkeringspunt afmaakte voor zijn ploeg: 25-27.