Afgelopen woensdag heeft Oranje aanvoerder Jasper Diefenbach zijn oude basisschool De Driehoek in Dordrecht bezocht. Samen met collega international Fabian Plak en speler Denny van Berkum van topdivisionist Next Volley Dordrecht, gaf Diefenbach de hele ochtend een clinic aan groep 5 t/m 8. De clinic aan de enthousiaste kinderen was de aftrap voor een unieke crowd funding actie. Basisschool De Driehoek hoopt 8000 euro op te halen voor de aanleg van een Schoolplein14.

Nevobo vlogger Steven de Bakker legde het bezoek van Jasper Diefenbach en Fabian Plak aan OBS De Driehoek vast op camera. Bekijk hier het filmpje!

Wat is Schoolplein14?

Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruijff Foundation (JCF) en heeft als doel alle leerlingen uit het basisonderwijs uit te dagen en te stimuleren om op het schoolplein met elkaar te spelen en te sporten. Op veel schoolpleinen, waaronder die van OBS de Driehoek, is dat niet het geval. Met een paar kleine aanpassingen wil de JCF schoolpleinen creëren waar leerlingen structureel meer worden uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. Met coatings worden lijnen en kleurvakken op het plein aangebracht, zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan. De JCF is maatschappelijk partner van Volley2018, een groot sportstimuleringsproject van de Nederlandse Volleybalbond.

Oranje voor Schoolplein14 in Dordrecht

De Nevobo helpt OBS de Driehoek graag om een Schoolplein14 bij elkaar te sparen. De komende maanden (t/m juli) kunnen fans die tickets bestellen voor volleybalinterlands op volleybal.nl/tickets gemakkelijk een klein bedrag extra betalen dat ten goede komt aan dit doel. “Een fantastisch doel om aan mee te werken”, zegt Diefenbach over zijn bezoek aan de Driehoek. “Kinderen zijn in deze tijd veel online, dat komt hun beweging natuurlijk niet ten goede. Heel goed dat de Johan Cruijff Foundation en de Nevobo daar op inspringen met dit unieke project. Wij hopen dat onze fans dit initiatief dan ook massaal omarmen!”

Facebook X WhatsApp LinkedIn