Het jaar wordt traditiegetrouw geopend met het NK beachvolleybal indoor in The Beach in Aalsmeer. Daar begonnen vier duo’s 2016 vandaag erg goed, met twee overwinningen verzekerden ze zich rechtstreeks van een plek in de halve finales van morgenmiddag. Bij de mannen lukte dat het gelegenheidsduo Brouwer en Varenhorst en Keemink/Vismans. Braakman/Wouters en Berden en Van Duijnhoven plaatste zich bij laatste vier bij de vrouwen.

Brouwer en Varenhorst begonnen hun Olympische jaar met een 2-0 zege op Kees Spil en MarcoDaalmeijer. De twee zijn de favoriet voor de titel en ze maakten dat vandaag waar. Het gelegenheidsduo moest duidelijk even wennen in het veld, ze stonden ruim zes jaar geleden voor het laatst naast elkaar. Daardoor konden Spil en Daalmeijer in de eerste set nog bij ze in de buurt blijven, die werd met nipt met 21-18 gewonnen.

Daarna toonden de spelers van Beachvolleybal Team Nederland hun kracht en wonnen ze overtuigend met 21-8. ,,Het is super leuk om samen met Alexander hier het  jaar te openen en lekker wat partijtjes te spelen. Alleen maar trainen wordt ook saai,” zei Varenhorst over de deelname aan het NK indoor. ,,En we gaan uiteraard voor de titel.”

In de kwartfinale stonden het gelegenheidsduo, als eerste geplaatst in Aalsmeer, tegenover Jasper Bouter en Ruben Penninga, talenten van Beachvolleybal Team Nederland. Het publiek moedigde de jonge, gretige spelers massaal aan, in de wedstrijd kwamen een aantal hele mooie punten voor en beide teams lieten spectaculaire dingen zien. Maar Brouwer en Varenhorst waren duidelijk een maat te groot en wonnen de partij zeer overtuigend met 21-11 en 21-13. Daarmee plaatsten ze zich rechtstreeks voor de halve finale van morgen. Bouter en Penninga kunnen die ook nog halen, ze spelen in morgenochtend in de herkansingsronde.

De nummer twee van de plaatsingslijst, Wessel Keemink en de thuisspelende Sven Vismans, won ook allebei de wedstrijden van vandaag. Eerst waren ze met 2-1 te sterk voor Kalmeijer en Verpoorten en de laatste partij van de avond in The Beach pakten ze sterk met 21-9 en 21-14 tegen Van Gilst en Nijland.

Rimke Braakman vormt tijdens het NK indoor een duo met Julia Wouters en die twee weten elkaar goed te vinden in het veld. Na twee overtuigende winstpartijen, staan ze morgen in de halve finale. Ze wonnen eerst met 2-0 van Bak/Dijkstra en later op de avond ook met 2-0 van het jongste team van het toernooi, Van Driel en Schoon. Die verrasten eerder op de dag iedereen toen ze met 2-1 wonnen van titelverdedigers Schuil-Wijnhoven/De Vries.

De talenten van de Kadijk Beach University strijden morgen nog om een plek in de halve finale. Berden en Van Duijnhoven toonden ook aan dat ze in vorm zijn en veroverden met twee zeges ook een ticket voor de halve finale. Schuil-Wijnhoven/De Vries wonnen later op de dag wel en zijn ook  nog in de race om hun titel te verdedigen.

Bron: Braakman en Wouters naar de halve finale (Foto Pim Waslander)
Facebook X WhatsApp LinkedIn