Zaterdag werd behalve het NK Zitvolleybal voor senioren ook voor het eerst het NK Zitvolleybal voor jeugd georganiseerd. Vier verenigingen hadden de eer om deel te mogen nemen aan deze eerste editie: Taurus Volleybal, BVC Holyoke, Orion Volleybal Doetinchem en Volley Tilburg. De Brabanders van Volley Tilburg wonnen al hun wedstrijden en kroonden zich zo tot Nederlands kampioen.

Lees hieronder het leuke verslag van het eerst NK Zitvolleybal dat we ontvingen van kampioen Volley Tilburg:

Volley Tilburg Nk Jeugd 2016

Afgelopen zaterdag zijn we met Volley Tilburg de 1e Nederlands Kampioen Jeugd Zitvolleybal geworden en wat een ervaring was dat. Het team bestond uit 11 enthousiaste jeugdigen die in totaal 5 zondagen getraind hebben om het zitvolleybalspelletje onder de knie te krijgen. Een hele uitdaging als je dat niet gewend bent.

Goed getraind richting NK
Onder begeleiding van maar liefst 5 trainers uit het zitvolleybalteam van Volley Tilburg is het gelukt om hen de basisprincipes bij te brengen. Aangevuld met een extra spelregel die door bondscoach Hans Mater is ingebracht: de bal mag eenmaal stuiteren na het passeren van het net. Door deze regel konden er langere rally’s gespeeld worden en werd het voor de teams gemakkelijker en leuker.

De tegenstanders van Volley Tilburg waren Taurus Volleybal, BVC Holyoke en Orion Volleybal Doetinchem. De samenstelling van de vier teams verschilde op een groot aantal punten: verdeling tussen jongens en meisjes, lengte, leeftijd en of men de mogelijkheid heeft gehad om daadwerkelijk te trainen op zitvolleybal. Bij Volley Tilburg sloeg de balans ten opzichte van de andere teams, soms iets te ver, door naar de positieve kant van de weegschaal.

Drie wedstrijden gewonnen
Sommige sets werden dik gewonnen en voor sommige sets moesten we echt aan de bak. De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen het thuisteam van Orion. Dit team heeft ons in de tweede set echt laten werken. Het team van Orion ging gedurende het toernooi steeds beter spelen en heeft een prachtige tweede plek weten te behalen. 

In de tweede wedstrijd mochten wij het opnemen tegen Taurus. Het verschil in teams was hierin iets te groot, waardoor ook deze wedstrijd met 2-0 gewonnen werd. In de laatste wedstrijd, tegen BVC Holyoke, moest het kampioenschap binnengehaald worden. Het technisch zeer vaardige team uit Belfeld maakte het ons in de rally’s erg lastig. Onze servicedruk werd hen echter te machtig en ook deze wedstrijd ging met 2-0 naar Volley Tilburg. Het Nederlands kampioenschap Jeugd Zitvolleybal was een feit.

Dank aan internationals Oranje!
Onze complimenten aan de organisatie vanuit de Nevobo, in samenwerking met Orion. Ook onze dank aan de speelsters en spelers van de nationale teams. Gedurende het NK hebben zij zich ingezet als scheidsrechters en hebben zij bij een aantal teams het coachschap op zich genomen. Een grote inspiratiebron voor onze jeugd, die aan het einde van het toernooi nog op de foto wilde met onze nationale helden.

Pilot zeer geslaagd
Eén ding is zeker. De pilot is geslaagd en de kinderen, de jongvolwassenen, de ouders, het publiek en de deelnemende verenigingen waren erg enthousiast. De verwachting is dat dit een sneeuwbaleffect gaat hebben en dat we volgend jaar meer teams mogen verwelkomen en het niveau nog meer zal stijgen. We zien de uitnodiging graag weer tegemoet en vanuit Volley Tilburg roepen we iedereen op om interesse kenbaar te maken bij de bondscoach.

Rest ons nog aan te geven dat er inmiddels veel foto’s en videomateriaal beschikbaar is gemaakt via https://www.facebook.com/zitvolleybal

Volley Tilburg

Facebook X WhatsApp LinkedIn