Afgelopen weekend vloog het Nederlands dames zitvolleybalteam plus begeleiding naar Finland om in Nastola deel te nemen aan de Pajulahti Games. Het team van coach Pim Scherpenzeel bracht het tot de finale, waarin werd verloren van het sterke Rusland.

Lees hier het toernooiverslag van de zitvolleybalsters:

Aan dit toernooi namen tevens Rusland, Brazilië, Hongarije en uiteraard Finland deel. Een mooie line-up. Omdat we nog niet veel hadden getraind gingen we met niet te hoge verwachtingen de wedstrijden tegemoet. Het was het eerste toernooi van de nieuwe assistent-bondscoach Floris Verhijde en speelster Jaaike Brandsma.

Na een vlieg- en busreis van een uurtje of 6 kwamen we aan bij het Pajulahti sportcomplex. Na onze spullen in de kamers te hebben gebracht en gegeten te hebben konden we van 19.00-20.00 uur even trainen. Daarna zochten we snel onze kamers op om op tijd te gaan slapen.

Vrijdag om 11.30 uur speelde we de eerste wedstrijd tegen Brazilië. De eerste twee sets was Brazilië iets te sterk voor ons maar het ging goed gelijk op. De derde en vierde set waren wij iets sterker en werden gewonnen en ook de vijfde set werd door ons gewonnen. Dat was een mooi begin!

's Middags speelden we tegen Rusland. De laatste keer dat we tegen hen speelden was op het WK en toen waren zij echt te sterk voor ons. Maar we gingen onbevangen de wedstrijd in. Ook dit was een spannende wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een 3-2 overwinning van de Russinnen. Ondanks de nederlaag waren we optimistisch gestemd.

Op zaterdag speelden we tegen Hongarije en Finland. Beide wedstrijden werden met 3-0 gewonnen waarbij Finland ons beslist niet tegenviel. Zij zijn duidelijk gegroeid en boden fikse tegenstand.

Zondagochtend speelden wij de finale tegen Rusland. Ondanks dat we goed tegengas gaven en het de Russinnen echt niet makkelijk maakten, waren zij ook nu weer te sterk voor ons en wonnen zij met 3-0. Maar het vertoonde spel en de mooie dingen die wij lieten zien bieden absoluut perspectief. We hebben veel geleerd dit toernooi en hebben zin in de komende periode van trainingen en oefenpartijen.

Facebook X WhatsApp LinkedIn