In het Zwitserse Biel gaat morgen het EK beachvolleybal van start. Vijf teams van Beachvolleybal Team Nederland gaan mee strijden om de Europese titel. Bij de mannen behoren zowel Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst als Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen tot de grote favorieten. Ze zijn als eerste en tweede geplaatst op het EK en allebei de teams hebben als doel een podiumplek. Dat geldt ook voor Marleen van Iersel en Madelein Meppelink.

Nummerdor en Varenhorst zijn als eerste geplaatst op het EK in Biel en lieten in Moskou zien dat ze in vorm zijn. Het is dan ook niet gek dat ze in een Zwitserse krant als de grote favoriet bestempeld worden. De mannen spelen morgen hun eerste pouleduel, donderdag volgt nummer twee en pas op vrijdag is de derde poulewedstrijd. Nummerdor en Varenhorst starten tegen het Russische team Liamin/Barsouk. Varenhorst is duidelijk over het EK: ,,We hebben het podium als doel. Er zijn zo veel goede Europese teams, allemaal concurrenten. Het toernooi is geslaagd als we komend weekend op het podium staan.”

Op het lijstje met concurrenten staan vast ook hun trainingsmaatjes Brouwer en Meeuwsen, de nummer twee van de plaatsingslijst. Ook Brouwer en Meeuwsen gaan voor een medaille. Brouwer: ,,Ons doel is duidelijk: het podium. Maar de concurrentie is groot, er zijn veel teams die om de prijzen strijden. Letland, Polen en Italië zie ik zeker als concurrent, maar er zijn ook een aantal outsiders. Veel Europese teams hebben al prijzen gepakt, het wordt een mooie strijd.” Brouwer en Meeuwsen beginnen op het EK tegen het Griekse duo Kotsilianos/ Zoupanis.

Bij de vrouwen komen er drie Nederlandse teams in actie. Ze starten in Biel met twee pouleduels op de openingsdag. Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn als tweede geplaatst en gaan ook voor een podiumplek. ,,Het EK is altijd een mooi toernooi. We hebben al en Europese titel op zak en willen natuurlijk graag een tweede. Als je kijkt naar de afgelopen toernooien verloren we steeds van niet Europese teams. We hebben er zin in en gaan voor een medaille,” zo blikt Meppelink vooruit. De Europees kampioenen van 2014 starten morgen tegen het Noorse team Kjolberg/ Lunde en later op de dag tegen de Russinnen Abalakina en Dabizha.

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist trainden vanmiddag al in het prachtige, grote stadion aan de Bielersee samen met Rimke Braakman en Jolien Sinnema. Van Gestel en Van der Vlist spelen morgenvroeg tegen het Noorse duo Kongshavn/ Solvoll en in de avond staan ze tegenover de Finnen Hasu en Parkkinen. Rimke Braakman en Jolien Sinnema treffen eerst het Duitse team Holtwick/Semmler en spelen om 21 uur tegen de thuisfavorieten Heidrich en Zumkehr. 

Alle EK-wedstijden in Biel zijn live te volgen via Laola

Schema woensdag 1 juni:
08.00 Van Gestel/ Van der Vlist - Kongshavn/ Solvoll (veld 2)
08.50 Meppelink/ Van Iersel - Kjolberg/ Lunde (veld 3)
11.20 Holtwick/ Semmler - Braakman/ Sinnema (veld 2)

12.10 Nummerdor/ Varenhorst - Liamin/ Barsouk (Veld 2)
13.00 Brouwer/ Meeuwsen - Kotsilianos/ Zoupanis (Veld 3)
 
17.00 Van Gestel/ Van der Vlist - Hasu/ Parkkinen (Veld 3)
18.00 Meppelink/ Van Iersel - Abalakina/ Dabizha (veld 1)
21.00 Braakman/ Sinnema - Cicolari/ Toti (Veld 2)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn