Rimke Braakman en Jolien Sinnema hebben zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Sotsji Open. De speelsters van Beachvolleybal Team Nederland wonnen vanmiddag in het kwalificatietoernooi met 2-1 van het Turkse team Nezir/Cetin. Daarmee veroverden ze een ticket voor de poulefase in Rusland. Ook Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist starten morgen in het hoofdtoernooi.

Braakman en Sinnema kwamen vanmorgen niet in actie in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi van de Sotsji Open dankzij een bye, ze kwamen pas in de beslissende tweede ronde op het veld. Daarin speelden de Nederlandse vrouwen tegen het Turkse team Nezir/Cetin. Die wonnen in de eerste ronde nipt met 2-1 van Letland. Braakman en Sinnema gingen gemotiveerd van start, ze wilden niet maar één duel spelen in Sotsji. In de eerste set wisten Braakman en Sinnema een voorsprong te pakken en die gaven ze niet meer uit handen:21-14.

In de tweede set wisten de vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland niet door te drukken. Het spel werd wat slordiger en daarvan profiteerde Turkije optimaal door de set met 17-21 te pakken. Braakman en Sinnema wisten zich op tijd te herpakken en wonnen de beslissende derde set met 15-11 en daarmee plaatsten ze zich voor het hoofdtoernooi. ,,We hebben niet heel goed gespeeld, maar dankzij flink doorzetten hebben we wel gewonnen,” zo blikte Sinnema terug. ,,Nu gaan we ons in de drie poulewedstrijd focussen op de dingen die we trainen en als we dat goed uitvoeren, komt het goed spelen vanzelf.”


Braakman en Sinnema zijn als 25geplaatst en zitten in poule H met het Russische team Ukolova/Birlova (8), de Duitsers Holtwick/Semmler (9) en het Griekse duo Arvaniti/Karagkouni (24). Ook Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist (als 12e geplaatst) komen in actie op de Sotsji Open. Zij zijn ingedeeld in poule E en spelen tegen het Argentijnse team Gallay/Klug (5), de Zwitsers Betschart/Hüberli (21) en het Poolse team Gruszczynska/Strag (28). 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn