Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er niet in geslaagd om zich rechtstreeks te plaatsen voor de kwartfinale van de World Tour Finals in Toronto. De Oranje mannen verloren vanavond van het Letse team Samoilovs/Smedins en strijden morgenavond in de tussenronde voor een plek bij de laatste acht. Ze nemen het op tegen de thuisfavorieten Schalk en Saxton.

Brouwer en Meeuwsen speelden in de eerste set tegen de Letten Samoilovs en Smedins goed en het werd voor het publiek een mooie strijd om naar te kijken vol power. De Letten wisten in de cruciale slotfase van de set net het verschil te maken en wonnen met 19-21.

In de twee set denderden Samoilovs en Smedins door en bij Brouwer en Meeuwsen slopen er te vel kleine foutjes in om het de Letten nog lastig te maken. Letland was in de side-out foutloos en de set werd overtuigend gepakt met 14-21. 

Voor de Oranje mannen betekende dat een derde plek in de poule. Morgen komen ze om 19.30 uur in actie in de tussenronde. Ze strijden tegen de lokale helden Schalk en Saxton met als inzet een plek in de kwartfinale.  

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn