Op de Fort Lauderdale Major is het seizoen goed gestart voor Beachvolleybal Team Nederland. In het kwalificatietoernooi wonnen Manon Flier en Marleen van Iersel vanavond van Japan en Jolien Sinnema en Joy Stubbe waren te sterk voor Amerika. Morgen starten beide teams in het hoofdtoernooi van de Major, net als Madelein Meppelink en Sophie van Gestel.

Op het zand van Fort Lauderdale maakte Manon Flier vanavond haar debuut in de World Tour. Met haar partner Marleen van Iersel startte ze in de kwalificatie van de Major. Ze streden tegen het Japanse duo Hasegawa/Futami om een plek in het hoofdtoernooi. In de eerste set konden de Japanse speelsters lang bij blijven, maar in de slotfase van de set maakte de ervaren Van Iersel het verschil: 21-18.

Ze maakte het eerste setpunt meteen in stijl af, met een ace. In de tweede set denderde het duo van Beachvolleybal Team Nederland door en daar had Japan geen antwoord meer op. Ook wist Flier twee keer te scoren met haar blok. Ook het eerste matchpoint werd meteen afgemaakt met een ace van Van Iersel: 21-13.

Richard de Kogel, die in Fort Lauderdale zijn debuut maakt als bondscoach op de World Tour, zag dat het andere Nederlandse team zich ook plaatste voor het hoofdtoernooi. Jolien Sinnema en Joy Stubbe wonnen in drie sets van het Amerikaanse team Dicello/Stockman. In de beslissende derde set pakte Sinnema en Stubbe al snel een ruime voorsprong en die gaven ze niet meer uit handen.

Morgen starten de drie topteams van Beachvolleybal Team Nederland in het hoofdtoernooi van de Fort Lauderdale Major. Madelein Meppelink en Sophie van Gestel zijn rechtstreeks geplaatst voor het eerste World Tour evenement van het beachvolleybalseizoen. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn