Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn goed begonnen op de Fortaleza Open. Na een trainingsstage van een maand in Florida, wonnen de vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland vandaag met 2-0 van het Braziliaanse team Rebecca/Lili. Als de Nederlanders vrijdag winnen van Amerika, gaan ze als poulewinnaar direct door naar de achtste finale.

Voor Meppelink en Van Iersel begon het toernooi al meteen met een overwinning. Voor die overwinning hoefden ze niet eens in actie te komen, omdat ze in een poule zitten met slechts drie teams in plaats van vier. Vanavond speelden ze wel. Op het tweede veld namen ze het op tegen het Braziliaanse team Rebecca/Lili. In de eerste set ging het lang gelijk op. De Braziliaanse vrouwen streden hard voor een goed resultaat voor het eigen publiek. Maar Meppelink en Van Iersel sloegen op het juiste moment toe en pakten de set met 21-19.

In de tweede set gingen de speelsters van Beachvolleybal Team Nederland sterk door. Ze gaven de regie niet meer uit handen door vooral veel druk te leggen op de Brazilianen met sterk serveren en een goede side-out. De set werd met 21-16 gepakt. Van Iersel excuseerde zich na afloop van de wedstrijd via twitter,ze had enorm veel geluk. Ze scoorde in de partij drie aces achter elkaar, alle drie de ballen vielen stil via de netrand. ,,1e bal via de netrand, yes. Tweede keer, oeps sorry. Bij de derde wist ik ook niet meer wat er gebeurde,” aldus Van Iersel.

Klik hier voor een filmpje van de drie bijzondere aces van Marleen van Iersel.   

Vrijdag spelen Meppelink en Van Iersel hun laatste pouleduel tegen het Amerikaanse team Dicello/Vanzwieten. De Nederlandse vrouwen zijn dankzij de zege van vandaag al zeker van de volgende ronde. Bij een overwinning op Amerika zouden ze als poulewinnaar eindigen. Dat levert ook een rechtstreekse plek in de achtste finale op van de Fortaleza Open. 

Bron: Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn