Julien van de Vyver blijft ook de komende twee jaar verantwoordelijk voor de talentopleiding meisjes op Papendal. De Belg, die in 2015 werd aangesteld, verlengt zijn contract t/m augustus 2018. Van de Vyver is verantwoordelijk voor Jeugd en Jong Oranje en voor het Talentteam. Samen met Eelco Beijl zal hij Jeugd Oranje zo goed mogelijk voorbereiden op het EK Volleybal U18, dat in april 2017 in Arnhem wordt gespeeld.

Van de Vyver staat bekend als een zeer goede opleider. Bij zijn vorige werkgever, de Vlaamse Volleybalfederatie, bouwde hij een indrukwekkend CV op. Met de Belgische jongens won hij brons op het EK jeugd in 2006.

In 2007 stapte hij over naar de meisjes. Daarmee boekte hij grote successen: goud op de EYOF, goud op het EK, goud op de Jeugd Olympische Spelen en brons op het WK. Veel van de speelsters uit deze lichtingen maken nu deel uit van het Belgische nationale vrouwenteam, de Yellow Tigers. Onder leiding van Van de Vyver misten de jeugdteams nooit een EK of WK.

Met Jeugd Oranje eindigde Van de Vyver onlangs als vijfde op het achtlandentoernooi in Portugal. Een van de belangrijkste doelen voor de komende periode is dus het EK Volleybal voor speelsters onder de 18 jaar, dat van 1 t/m 9 april 2017 in Arnhem wordt gespeeld.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn