Wessel Keemink en Sven Vismans, vorig jaar nog winnaars van het zilver, hebben zich via de voorrondes weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het NK. Op het Scheveningse strand wonnen ze drie keer met 2-0. Ook bij de vrouwen plaatste een medaille-winnaar van 2015 zich. Michelle Stiekema, vorig jaar Nederlands kampioen met Danielle Remmers, vormt een gelegenheidsduo met Lauri Luyken en won drie keer.

Op de eerste dag van het NK beachvolleybal op het Scheveningse strand probeerden de nummers 9 tot en met 32 van de plaatsingslijst in de voorrondes een plek af te dwingen voor de zaterdag. 24 mannenteams en 24 vrouwenteams maakten er een spannende strijd van in en rondom het The Hague Beach Stadium. 

Bij de mannen moesten Wessel Keemink en Sven Vismans een plek veroveren via de voorronde. Vorig jaar veroverden ze nog het zilver en speelden op het WK in eigen land, maar Keemink heeft zich deze zomer gericht op de zaal. Met de Oranje mannen was hij actief in de World League. In deze periode van rust mocht hij van bondscoach Gido Vermeulen het NK spelen. Omdat Keemink helemaal nog niet in actie kwam op het zand, moest het ervaren duo vandaag al starten. Dat deden ze op overtuigende wijze met drie keer 2-0 winst.

Ook de Nederlands kampioen van 2015 wist zich te plaatsen. Dirk Boehle is net terug van een trainingsstage in Amerika en speelt dit NK met gelegenheidspartner Joris Marcelis. Ze wisten zich ook overtuigend te kwalificeren. De andere teams die zich hebben geplaatst voor het hoofdtoernooi zijn Lochtenberg/Uittenbosch, Ten Brinke/Hoeksma, Feldkamp/Haanappel, Lorsheijd/ van Wijk, Hiemstra/Markus en Beij/de Pont.

Ook de Nederlands kampioen van 2015 bij de vrouwen, Michelle Stiekema, moest zich via de voorrondes zien te plaatsen. Ze vormt op dit toernooi een duo met Lauri Luyken en die twee lieten zien een goed team te vormen. Ze plaatsen zich overtuigend. De andere vrouwenteams die morgen in het hoofdtoernooi starten zijn Van Dijken/ van de Velde, Stubbe/Ypma,  Faber/Lievaart, Van Duinen/ Van der Veen, van Diepen/ Van de Lecq, Calligaris/Neijenhuis en Bons/ Van Werkhoven.

Programma: 

Zaterdag 23 juli 
09:30 uur: aanvang wedstrijden 
15.00 uur: Kwartfinales (V) 
16.00 uur: Kwartfinales (V) 
17.00 uur: Kwartfinales (M) 
18.00 uur: Kwartfinales (M) 

Zondag 24 juli 
09.30 uur: Loser=5 (V) 
10.30 uur: Loser=5 (M) 
11.30 uur: Halve finales (V) 
12.30 uur: Halve finales (M) 
13.30 uur: bronzen finale 3e/4e plaats (V) 
14.30 uur: bronzen finale 3e/4e plaats (M) 
15.30 uur: uitzwaaien BTN-teams Olympische Spelen 
16:00 uur: NK Finale 1e/2e plaats (V) 
17:00 uur: NK Finale 1e/2e plaats (M) 
18.00 uur: Ceremonie – prijsuitreiking

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn