Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zijn vanavond op de Porec Major uitgeschakeld in de tussenronde. De Oranje dames verloren een spannende partij met 1-2 van het Spaanse team Liliana/Elsa. Ze moesten genoegen nemen met een zeventiende plek. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst begonnen sterk en wonnen twee keer. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen en verloren een partij.

Meppelink en Van Iersel kwamen vandaag eerst in actie voor hun derde pouleduel. De opdracht was duidelijk, er moest gewonnen worden om door te gaan naar de volgende ronde. Tegen het Amerikaanse duo Fendrick/Sweat werd het een hele spannende wedstrijd. De eerste set ging met 19-21 naar de Amerikaanse dames, maar daarna wist Oranje toe te slaan. De spectaculaire tweede set eindigde in 27-25 en in de beslissende derde set maakten Meppelink en Van Iersel het af: 15-13. De zware partij duurde 59 minuten.

De Oranje dames eindigden als tweede in de poule en moesten in de tussenronde strijden om een plek in de achtste finale. Meppelink en Van Iersel stonden tegenover het Spaanse team Liliana/Elsa. In de eerste set wisten de dames van Beachvolleybal Team Nederland nog geen vat te krijgen op het Spaanse spel en verloren ze met 17-21. Maar in de tweede set liep het beter en wonnen Meppelink en Van Iersel met 21-16. De derde set werd extreem spannend, de teams streden tot het uiterste voor elk punt, en in de slotfase wist Spanje de beslissing te forceren: 16-18.

Voor Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst is de Porec Major heel goed gestart. De Oranje mannen gaan op het toptoernooi in Kroatië voor een top acht notering en wisten vandaag in de poule te winnen van de Italiaanse Ingrosso tweeling en van het Poolse team Bryl/Kujawiak. Beide duels eindigden in 2-0.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben in Porec een medaille als doelstelling. De Oranje mannen wisten het toernooi vorig jaar te winnen en willen nu weer het podium beklimmen. Vanmorgen wonnen Brouwer en Meeuwsen met 2-0 van het Slowaakse team Zemljak/Pokersnik maar later op de dag waren de Brazilianen Guto en Saymon met 1-2 te sterk. Morgen spelen de mannenteams hun derde pouleduel.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn