De EK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Turkije in Koog aan de Zaan wordt zondagmiddag live geregistreerd en uitgezonden door de NOS. De hele wedstrijd, die om 15.30 uur begint, is live te volgen via de stream op nos.nl. Op NPO 1 zal de wedstrijd vanaf de tweede set live worden uitgezonden.

De Nederlandse volleyballers hopen zich zondag direct te plaatsten voor het EK Volleybal 2017 in Polen. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen is goed op weg aangezien het tot nu toe alle vier kwalificatiewedstrijden won. Turkije is de grootste opponent van Oranje, de Turken wonnen drie van de vier wedstrijden.

Indien Nederland en Turkije vandaag beiden een ruime zege boeken op respectievelijk Wit-Rusland en Oostenrijk, zal het onderlinge duel van zondagmiddag bepalen wie het beschikbare EK-ticket verdient. De nummer twee uit de poule krijgt begin oktober een herkansing in de derde en laatste kwalificatieronde (play-off tegen nummer twee poule B).

De wedstrijd Nederland – Turkije van zondag is uitverkocht. Voor de wedstrijd Nederland – Wit-Rusland op zaterdag (aanvang 17.00 uur) zijn nog kaarten beschikbaar via deze link

Bron: CEV (foto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn