Op de Grand Slam van Moskou wordt morgen een geheel Nederlandse kwartfinale gespeeld. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst wonnen vandaag van Oostenrijk en in de achtste finale waren ze te sterk voor Polen. In de kwartfinale strijden ze morgen tegen hun trainingsmaatjes Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, die door een blessure bij Italië niet in actie hoefden te komen in de achtste finale. Madelein Meppelink en Marleen van Iersel verloren in de achtste finale van Canada.

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst begonnen vandaag in de tussenronde tegen het ervaren Oostenrijkse team Doppler/Horst. In de eerste set ging het lang gelijk op en maakte de Oostenrijkers het op het beslissende moment af: 22-24. Maar daarna namen de spelers van Beachvolleybal Team Nederland de regie over en wonnen ze met 21-17 en 15-11 de partij. In de achtste finale stonden ze weer tegenover een Europees topteam, de Polen Fijalek en Prudel. Het werd een extreem spannende partij, die door Nummerdor en Varenhorst gewonnen werd met 2-1 (15-21, 21-16 en 15-12). Daarmee plaatsten ze zich voor de kwartfinale in Moskou.

In de kwartfinale staan ze morgen tegenover hun trainingsmaatjes Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, die niet in actie hoefden te komen om zich bij de laatste acht te scharen. Het Italiaanse team Ranghieri/Carambula moest door een blessure opgeven. Brouwer en Meeuwsen moeten morgen tegen Nummerdor en Varenhorst strijden om een plek in de halve finale, de teams kennen elkaar door en door, het zal een interessante wedstrijd worden.

Madelein Meppelink en Marleen van Iersel wonnen vanmorgen in de tussenronde overtuigend van het Zwitserse team Forrer/Vergé-Dépré, maar kwamen daarna in de achtste finale nipt te kort. Ze verloren met 2-1 (19-21, 21-12, 15-8) van het Canadese team Pavan/Bansley en moesten genoegen nemen met de negende plek op de Grand Slam in Moskou.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn