Afgelopen vrijdag hebben de Nederlandse Volleybal Bond en de gemeente Den Haag gezamenlijk het nieuwe convenant beachvolleybal getekend. Met deze ondertekening wordt de samenwerking tussen beide partijen gecontinueerd minimaal tot en met 2020, parallel aan de Olympische cyclus. In de afgelopen jaren heeft dit partnerschap zich bewezen door diverse aantoonbare resultaten en is tevens het fundament van het nieuwe samenwerkingsconvenant. Het uitgangspunt is het verder professionaliseren van de sport, zowel op topsport-, als breedtesport niveau.

Vruchtbare samenwerking Nevobo en Den Haag

In de afgelopen tien jaren hebben de gemeente Den Haag en de Nederlandse Volleybal Bond intensief samen gewerkt om beachvolleybal als sport verder te professionaliseren zowel op topsport- als op breedtesport niveau. De samenwerking heeft geleid tot een aantal concreet zichtbare stappen en successen, waaronder de permanente vestiging van de Nederlandse selectie beachvolleybal, Beach Team Nederland (BTN), de realisatie van een indoor beachhal, een semi-permanent beachvolleybal stadion, een door NOC*NSF officieel erkend Nationaal Topsport Centrum (NTC) voor Beachvolleybal, topprestaties door het Nederlands team op zowel WK’s als Olympische Spelen en een reeks aan internationale evenementen in Den Haag met het WK beachvolleybal in 2015 als hoogtepunt.

Deze resultaten kunnen alleen worden bereikt door de maximale inzet van beide partijen. De belangrijkste conclusie die men kan trekken is: samenwerking loont en leidt tot aantoonbare resultaten. Op basis daarvan hebben beide partijen uitgesproken de samenwerking te continueren minimaal tot en met 2020. En daarmee heeft het convenant dezelfde duur als de Olympische cyclus (2017-2020).

Samenwerking is als een goed huwelijk

Rabin Baldewsingh, wethouder Sport van de gemeente Den Haag: “Onze samenwerking met de Nevobo voelt als een huwelijk, een heel goed en stabiel huwelijk. De ontwikkelingen van de beachvolleybalsport en de mooie evenementen die daaraan hangen hebben ons als stad al vele geluksmomenten gebracht. Ik heb veel bewondering voor het team van de Nevobo, zij creëren echt geweldige dingen en hebben hun zaken te allen tijde op orde. Den Haag is de bakermat van het beachvolleybal geworden, precies zoals we voor ogen hadden en ik kijk reikhalzend uit naar de toekomst van deze sport in onze stad, ook altijd met oog voor de breedtesport, en naar onze topspelers internationaal.”

Michel Everaert En Rabin Baldewsingh

Prachtige toekomst voor ons

Guido Davio, Directeur Nederlandse Volleybal Bond: "Ik ben zeer verheugd dat we ook de komende vier jaar innig blijven samenwerken met de gemeente Den Haag op het gebied van beachvolleybal. De afgelopen tien jaar hebben we samen al veel bereikt, en de toekomst belooft nog meer prachtigs. Door de hoogwaardige faciliteiten van de Sportcampus Zuiderpark kunnen onze atleten van Beachvolleybal Team Nederland zich nog verder professionaliseren. De oprichting van het Nationaal Topsport Centrum (NTC) is zeer belangrijk voor de opleiding van nieuw talent. En het strand van Scheveningen blijft dé toplocatie voor breedtesporttoernooien. Mede dankzij Den Haag is beachvolleybal een prachtige groeibriljant geworden. De komende jaren trekken we samen op om deze mooie sport nog populairder te maken."

Foto: Michel Everaert (links) en Rabin Baldewsingh

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn