In 2015 genoten veel Nederlanders van het WK Beachvolleybal én het EK Volleybal voor vrouwen in eigen land. Tijdens beide toernooien zaten de stadions bomvol en keken ook nog eens meer dan een miljoen mensen live naar de finale op tv. Vandaag maakt de Nevobo bekend dat het opnieuw een groot titeltoernooi mag organiseren: het EK Beachvolleybal 2018 voor mannen en vrouwen.

Het WK Beachvolleybal en het EK Volleybal voor vrouwen hebben volleybal weer op de kaart gezet in Nederland. Beide toernooien mochten op grote belangstelling van publiek en media rekenen, deels ook door de uitstekende prestaties van de Nederlandse teams. De Nevobo wil zich blijven manifesteren als organisator van topevenementen, en heeft zodoende een succesvol bid uitgebracht op het EK Beachvolleybal 2018.

Madelein Meppelink
Speelster Madelein Meppelink, die in 2014 samen met Marleen van Iersel op Sardinië Europees Kampioen werd, is blij verrast met het nieuws. "Ik vind het super leuk om te horen dat het EK in 2018 in Nederland wordt gespeeld. Dit geeft mij meteen motivatie om weer te gaan trainen, ook al heb ik nu net vakantie. Het zou geweldig zijn om nog een Europese titel te winnen. Als dit in Nederland gebeurt, zou dat extra speciaal zijn.”

Michel Everaert
Tijdens het slotbanket van het zeer geslaagde EK volleybal voor vrouwen liet Michel Everaert (directeur sport van de Nevobo) zijn collega's van de Europese volleybalbond CEV weten al vooruit te kijken naar het volgende grote evenement op Nederlandse bodem. "We zijn vastberaden om het succes van het WK Beachvolleybal een vervolg te geven op het EK Beachvolleybal 2018. We zullen voortborduren op het WK, maar ook nieuwe unieke elementen inbrengen."

TIG Sports
Net als tijdens het WK Beachvolleybal zal de Nevobo het EK Beachvolleybal 2018 samen organiseren met sportmarketingbureau TIG Sports. In welke steden het EK Beachvolleybal zal worden gespeeld is nog niet bekend. Volgens managing partner Norbert Chevalier van TIG worden het in ieder geval weer 'iconische locaties'. “Het is nog vroeg om daar nu al iets over te zeggen. Wat ons betreft zijn de WK-steden nu ook weer in beeld, maar er zijn nog geen gesprekken gevoerd. Ik denk wel dat we als eerste met die steden om de tafel zullen gaan zitten. Ze waren tijdens het WK zó enthousiast.'' Chevalier hoopt uiterlijk begin volgend jaar meer duidelijkheid over de speelplekken te hebben.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn