2 augustus 2015 - Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben zondagmiddag brons gewonnen op het EK Beachvolleybal. De vice-wereldkampioenen versloegen op het prachtige centre court van Klagenfurt Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen met 2-0. Voor Nummerdor is het al zijn zesde EK-medaille in zijn beachvolleybalcarrière.

Zondagochtend werden de halve finales nog afgewerkt in de regen, maar ten tijde van de kleine finale was het droog en waren de omstandigheden weer optimaal. Nummerdor en Varenhorst begonnen zeer scherp aan de strijd om het brons en namen dankzij twee killblocks van laatstgenoemde direct een 5-2 voorsprong.

Meeuwsen liet zien ook te kunnen blokkeren en bracht het verschil terug tot een punt (5-4). Halverwege de set namen Nummerdor en Varenhorst, die als eerste waren gerankt op het EK, opnieuw afstand. Nummerdor speelde weergaloos, en ook Varenhorst haalde een hoog niveau. Na een foutservice van Meeuwsen, wonnen de vice-wereldkampioenen de eerste set met 21-18.

In de tweede set waren de verschillen groter. Nummerdor en Varenhorst bleven geconcentreerd spelen en bouwden een comfortabele voorsprong op (17-12). Een killblock van Varenhorst op Brouwer betekende de definitieve beslissing (19-14). Uiteindelijk ging de tweede set met 21-16 naar Nummerdor en Varenhorst.

Varenhorst verdiende vandaag zijn eerste EK-medaille. Voor de 38-jarige veteraan Nummerdor is het alweer zijn zesde podiumplek op het continentale kampioenschap na 3x goud (2008, 2009, 2010), 1x zilver (2007) en 1x brons (2011). Al deze medailles bemachtigde hij met Richard Schuil.

Nummerdor/Varenhorst NED [1] - Brouwer/Meeuwsen NED [3] 2-0 (21-18, 21-16)

Bekijk de reactie van Nummerdor en Varenhorst hier:

Bron: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn