Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist hebben op de laatste Grand Slam van het seizoen gisteren in de poulefase een keer gewonnen en een duel verloren. Ook Jolien Sinnema en haar nieuwe partner Joy Stubbe komen in actie op het toernooi in Long Beach (Verenigde Staten). Ze dwongen in het kwalificatietoernooi een plekje af voor het hoofdtoernooi. Daarin verloren ze vandaag twee keer.

Van Gestel en Van der Vlist zijn na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet heel lang thuis geweest, want ze komen deze week dus al in actie op de Grand Slam in Long Beach. Gisteren begonnen ze in poule B met een 1-2 nederlaag tegen de Chinezen Xue/Tang. Vannacht herstelden ze zich goed, want tegen het Amerikaanse duo Larsen/Flint speelden ze sterk en wonnen ze overtuigend met 2-0. 

Vannacht spelen de Oranje vrouwen in de derde poulewedstrijd tegen een ander Olympisch team, de Brazilianen Larissa en Talita.

Joy Stubbe speelt op de Grand Slam in Long Beach samen met Joy Stubbe. De twee speelden al in de eredivisie een toernooi samen en wisten zich dinsdag te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Daarin speelden ze gisteren een hele sterke partij tegen het Duitse duo Laboureur/Sude, die verloren de speelsters van Beachvolleybal Team Nederland nipt met 18-21 en 18-21. Ook het tweede duel werd niet in winst omgezet. Tegen het Argentijnse team Gallay/Klug werd het 19-21 en 11-21. 

Sinnema en Stubbe moeten vanavond winnen van het Amerikaanse team Lane/Summer om nog kans te maken op een vervolg van het toernooi.

 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn