Op de Fort Lauderdale Major in Amerika zijn twee Nederlandse teams de poulefase doorgekomen. Madelein Meppelink en Sophie van Gestel wisten gisteren Brazilië te verslaan en Jolien Sinnema en Joy Stubbe wonnen van Australië. Vandaag strijden ze om een plek in de kwartfinale. Flier en Van Iersel werden uitgeschakeld.

Madelein Meppelink en Sophie van Gestel lieten gisteren zien dat ze onder druk kunnen presteren. Na twee eerdere nederlagen in de poule tegen Amerika en Duitsland, was het alles of niets tegen het Braziliaanse duo Agatha/Duda. Een overwinning was noodzakelijk om in het toernooi te blijven. In de eerste set bleek al snel dat de vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland heel diep moesten gaan om de overwinning te pakken.

De teams bleken enorm aan elkaar gewaagd en het leverde een spectaculaire set op. Nederland kwam eerst vier punten achter, maar vocht knap. Bijna onmogelijke reddingen aan beide kanten van het net en hele lange punten. Het publiek genoot van een mooie strijd. De Nederlanders schreeuwden het dan ook uit toen ze eindelijk de set pakten. Meppelink maakte er met een blok 30-28 van. In de tweede set bleven Meppelink en Van Gestel geconcentreerd spelen en ze namen een voorsprong.

Op een stand van 17-15 voor Nederland vluchtte de Brazilianen in een time-out. Eerder waaide er al reclameborden om door de harde wind, toen het ook keihard begon te regenen werd de wedstrijd na de time-out van Brazilië stilgelegd. In verband met onweer moest iedereen van het strand af. Na 40 minuten werd de wedstrijd hervat en Meppelink en Van Gestel gingen goed door. Ze wonnen met 21-17 en verzekerden zich als nummer drie van de poule van een plek in de volgende ronde.

Jolien Sinnema en Joy Stubbe gingen gisteren sterk verder na hun eerdere overwinning op het Braziliaanse topteam Larissa/Talita. Tegen het Australische duo Bawden/Laird verloren ze de eerste set nipt met 19-21, maar daarna namen ze de partij in handen en wonnen overtuigend met 21-10 en 15-9. In de derde poulewedstrijd streden Sinnema en Stubbe voor de poulewinst, maar het Amerikaanse team Fendrick/Hughes bleek met 21-15 en 21-17 te sterk. Ook Sinnema en Stubbe eindigden op de derde plek in hun poule en strijden vandaag in de tussenronde om een plek in de kwartfinale. 

Manon Flier en Marleen van Iersel slaagden er niet in om door de poulefase heen te komen. In hun duel tegen Finland deden ze er vannacht alles om om te winnen, maar uiteindelijk bleek het niet genoeg. Het nieuwe team van Nederland verloor met 1-2 (21-19, 16-21, 9-15) van het Finse duo Lahti/Parkkinen. Flier en Van Iersel keken na afloop terug op een leerzaam toernooi, de vier duels kunnen uitgebreid teruggekeken worden en de kop is eraf voor Flier, die haar eerste World Tour-evenement speelde. ,,Het smaakt naar meer."

Programma: (NL'se tijd) 

Alle wedstrijden zijn live te zien via de site van Swatch.  

16.30 uur: Sinnema/Stubbe - Hochevar/Day (USA) centercourt
17.30 uur: Meppelink/Van Gestel - Walkenhorst/Großner (DUI) veld 4

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn