29 augustus 2015 - Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben de finale van de Grand Slam in het Poolse Olsztyn verloren. Het Braziliaanse duo Larissa/Talita was in de strijd om het goud sterker en won met 2-0, vooral in de eerste set had het Nederlandse duo niks in te brengen. Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist verloren de strijd om het brons van Polen en eindigden op de vierde plek.

De finale van de Grand Slam in Polen was een herhaling van de Grand Slam finale van Moskou van eind mei. Daar wonnen Larissa en Talita met 21-17 en 21-14. In Olsztyn werd het een mooie strijd in de tweede set, maar Meppelink en Van Iersel konden geen derde set afdwingen. Na de eerset set dacht het Poolse publiek dat de finale saai en snel uitgespeeld zou zijn. Larissa en de jarige Talita domineerden het spel compleet en maakten totaal geen fouten. De set ging dan ook met 21-21 naar Brazilië. ,,De eerste set was erg slecht spel van ons. De passing en de set-up gingen niet netjes,” blikte Meppelink terug.

De tweede set liep heel anders, de Nederlandse vrouwen van Beachvolleybal Team Nederland gaven hun tegenstander nu veel meer weerstand. ,,Ik ben erg blij met hoe we het in de tweede set wisten op te pakken. We speelden een stuk beter. Als we nog beter om waren gegaan met de kansen die we zelf creëerden, dan hadden we de set kunnen pakken. We hebben het in iedere geval veel beter gedaan vergeleken met de finale in Moskou en vooral meer kansen gehad. Jammer dat het niet meer oplevert,” aldus Meppelink.De tweede set had een zenuwslopende slotfase, het Poolse publiek genoot van een prachtige strijd. Nederland maakte twee setpoints niet af, met een blok op Meppelink sleepte Larissa het goud binnen: 23-25.

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist eindigden op de vierde plek, nipt naast het podium. Ze zullen daar flink van balen, maar hebben een heel sterk toernooi gespeeld. Ze begonnen op dinsdag in het kwalificatietoernooi en maakten met hun stabiele en overtuigende spel veel indruk deze week. In de strijd om het brons was het thuisspelende Poolse duo met 21-12 en 21-16 duidelijk te sterk. Ze kozen ervoor om zo veel mogelijk op Van der Vlist te spelen en die tactiek pakte vanmiddag goed uit. 

Bron: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn