Apeldoorn is op 17 en 18 mei het decor voor een van de voorronden van CEV Beach Volley Nations Cup 2023 voor vrouwen.

Dit jaar organiseert Nederland een van de zeven voorronden in het vrouwentoernooi. Die wordt op woensdag 17 en donderdag 18 mei gehouden in het Orderbos in Apeldoorn. De Nations Cup is een Europees landentoernooi in het beachvolleybal voor mannen en vrouwen. Vorig jaar werd de eerste editie gespeeld.

Opzet CEV Beach Volley Nations Cup 2023

De Nations Cup is een Europees Landentoernooi in het beachvolleybal voor mannen en vrouwen. De opzet van de CEV Nations Cup is anders dan reguliere toernooien op de beachvolleybalkalender. De teams spelen niet alleen voor eigen succes, maar ook als landenteam voor een overwinning in een best-of-three. Het toernooi wordt gespeeld volgends de double elimination format, wat betekend dat je in de eerste ronde nog niet bent uitgeschakeld. Bij een 1-1 na twee wedstrijden volgt een golden match, waarbij de landen zelf kunnen kiezen welk team de wedstrijd speelt.

De andere deelnemende landen in Apeldoorn zijn Slovenië, Letland, Cyprus en Noord-Ierland. Alleen de winnaar van de poule gaat door naar de finaleronde, waarvan datum en plaats op dit moment nog niet bekend zijn. In het vrouwentoernooi doen 31 landen mee, verdeeld over drie poules van vijf en vier poules van vier landen.

Fase 1 CEV vrouwen

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn