De speelsteden voor het EK Beachvolleybal 2024 zijn bekend! In Den Haag, Arnhem en Apeldoorn zal daags na de Olympische Spelen in Parijs worden gestreden om de Europese titel.

Den Haag
Het is bijna geen verrassing te noemen dat Den Haag een van de gaststeden van het EK Beachvolleybal 2024 is en dat daar ook de (halve) finales gespeeld gaan worden op het strand van Scheveningen. Sinds het eerste EK in Nederland (2006) was Den Haag iedere editie speelstad. In 2012 en 2018 werd in Den Haag twee keer Nederlands EK-goud veroverd.

Arnhem
Ook Gelderland verwelkomt het EK Beachvolleybal in de speelsteden Apeldoorn en Arnhem. Arnhem is sportstad bij uitstek. De hoofdstad van de provincie Gelderland kent een lange traditie waar het gaat om het organiseren van volleybalevents. Zo was Arnhem in 2022 – met een tot volleybaltempel omgedoopte GelreDome – gastheer van de poulefase van het WK voor dames (indoor).

Apeldoorn
De derde speelstad is Apeldoorn, ook geen onbekende plek voor (beach)volleybal. In 2018 deed het EK Beachvolleybal Apeldoorn aan met een prachtig veld op het Marktplein. Recenter nog, in 2022, reisden vele volleybalfans naar Apeldoorn af voor de finales van het WK Volleybal Vrouwen.

Facebook X WhatsApp LinkedIn