Nog één overwinning scheidt Active Living Orion van de landstitel. De Doetinchemse ploeg heeft een 2-0 voorsprong in de best-of-five finaleserie en kan vanavond in eigen huis het kampioenschap pakken. Draisma Dynamo moet winnen om een vierde duel af te dwingen.

De spanning stijgt in Doetinchem, waar vanavond de grote ontknoping van het landskampioenschap kan plaatsvinden. Active Living Orion is nog één overwinning verwijderd van hun eerste landstitel sinds seizoen 2018-2019. Met een 2-0 voorsprong in de best-of-five finaleserie kan het team van Dirk Sparidans vanavond voor eigen publiek het landskampioenschap veiligstellen, en zich revancheren voor de verloren titels van de afgelopen twee jaar.

Regerend landskampioen Draisma Dynamo staat voor een flinke uitdaging om deze achterstand te overbruggen, maar heeft eerder bewezen op beslissende momenten het verschil te kunnen maken. In de halve finale tegen Nova Tech Lycurgus keek de ploeg van Redbad Strikwerda ook tegen een 2-0 achterstand aan, maar de drie duels die daarop volgden werden gewonnen en zo stelde Dynamo alsnog een plek in de finale veilig. Om hun vierde opeenvolgende landstitel te winnen, moet het team de komende twee wedstrijden winnen en zo een beslissend vijfde duel afdwingen.

Het duel begint om 20.00 uur in de SaZa Topsporthal in Doetinchem. Tickets zijn te bestellen op de website van Orion.

Livestreams
De wedstrijd is live te volgen via de livestream op nos.nl en volleybal.nl, en wordt tevens uitgezonden op Omroep Gelderland.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn