Het lukte Active Living Orion vandaag om de eerdere 3-1 nederlaag tegen Nova Tech Lycurgus weg te poetsen en via een golden set de bekerfinale te bereiken. Ze zullen het opnemen tegen Numidia VC Limax, dat vandaag voor de tweede keer op rij won van Sliedrecht Sport.

Orion via golden set naar finale
Gisteren won Nova Tech Lycurgus het thuisduel met 3-1 van Active Living Orion, waardoor ze nog maar twee sets verwijderd waren van de bekerfinale. Orion, dat vandaag met 3-0 of 3-1 moest winnen, pakte in Doetinchem overtuigend de eerste set: 25-16. De Groningers haalden vervolgens de tweede set met 22-25 binnen en leken in de derde set af te stevenen op een zevende opeenvolgende finaleplek. Orion kwam echter terug van een achterstand van vijf punten en trok de set met 25-22 naar zich toe. De thuisploeg moest de vierde set winnen om een golden set af te dwingen, terwijl Lycurgus zich met setwinst zou verzekeren van de finale. Het werd een spannende eindstrijd. Op 24-23 werd een punt toegekend aan Orion, maar na tussenkomst van de tweede scheidsrechter ging het punt toch naar Lycurgus. De ploeg kwam vervolgens op setpunt, maar Orion wist deze, evenals de drie setpunten die daarop volgden, weg te werken. Via een ace van Tom Koops keerde de thuisploeg het tij, waarna de passer-loper het vanachter de driemeterlijn afmaakte: 30-28.

Aangezien beide teams hun thuiswedstrijd met 3-1 hadden gewonnen, moest een golden set de beslissing brengen. Op 4-1 vroeg Arjan Taaij zijn eerste time-out aan, gevolgd door een tweede op 9-4. Zijn ploeg kon de achterstand echter niet meer goedmaken en met 15-8 ging de winst, en daarmee de finaleplek, naar Orion.

Limax wint ook tweede duel van Sliedrecht
In de finale staat het team van Dirk Sparidans tegenover Numidia VC Limax. De Limburgse ploeg behaalde gisteren een overtuigende 0-3 overwinning op Sliedrecht Sport en had daardoor nog twee sets nodig om de bekerfinale te bereiken. Hoewel Limax de eerste set met 25-23 won, herstelde Sliedrecht zich en pakte de tweede set met dezelfde cijfers. In de derde set hielden de bezoekers hun hoop op een finaleplek levend. Sliedrecht bereikte als eerste de ‘big points’ en had een 19-22 voorsprong te pakken, maar op de service van Kian Macnack kwam Limax langszij en liet geen punt meer liggen. Op het eerste setpunt deelde Limax de genadeklap uit en met 25-22 was de plek in de bekerfinale een feit. De ploeg van Guido Görtzen pakte daarna ruim de vierde set: 25-14.

De bekerfinales vinden plaats op 1 april (Tweede Paasdag) in De Maaspoort in Den Bosch. De damesfinale wordt gespeeld tussen Apollo 8 en Djopzz Zwolle Topvolleybal.

Uitslagen
Active Living Orion - Nova Tech Lycurgus 3-1 ( 25-16, 22-25, 25-22, 30-28, golden set: 15-8)
Numidia VC Limax - Sliedrecht Sport 3-1 (25-23, 23-25, 25-22, 25-14)