In Athene speelt Active Living Orion vandaag de return in de kwartfinale van de Europese Challenge Cup. Orion verloor het thuisduel in vier sets van Panathinaikos en heeft een 3-0 of 3-1 overwinning nodig om nog kans te maken op een plek in de halve finale.

Twee weken geleden verloor Orion de thuiswedstrijd met 1-3 van Panathinaikos, maar de Doetinchemse ploeg liet de Griekse landskampioen hard werken voor hun punten. De nederlaag doet anders vermoeden dan de setstanden aangeven. In alle sets waren de verschillen klein: 27-25, 23-25, 21-25 en 22-25. Om het verlies goed te maken, moet Orion het duel vandaag met 3-0 of 3-1 winnen. In dat geval zal een golden set (tot 15 punten) uitmaken welk team zich plaatst voor de halve finale. Bij iedere andere uitslag gaat Panathinaikos door naar de volgende ronde.

De Doetinchemse ploeg staat vandaag niet onder leiding van Dirk Sparidans; de trainer/coach is in Nederland gebleven, omdat zijn vriendin deze week is uitgerekend. Assistent-trainer en voormalig volleybalinternational Saskia van Hintum neemt zijn rol over tijdens dit Europese duel dat om 16.30 uur Nederlandse tijd van start gaat.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×