Ook in het tweede duel van de best-of-five finaleserie tussen Draisma Dynamo en Active Living Orion waren vijf sets nodig om een winnaar aan te wijzen. Orion trok opnieuw aan het langste eind en neemt daarmee een 2-0 voorsprong in de strijd om de landstitel.

In de eerste set wisselde de voorsprong een aantal keer van kant, totdat Dynamo met afwisselende services het heft in handen nam. Twee sterke services van Gijs van Solkema zorgden voor een comfortabele 20-16 voorsprong en in de slotfase gaf een ace van Erik van der Schaaf Dynamo vier setpunten. Een lange rally volgde, die uiteindelijk door Yannick werd afgemaakt en daarmee was de eerste set voor Dynamo.

Richting het midden van de tweede set greep Orion de controle, profiterend van enkele fouten van Dynamo. Een overpass werd door Jannes van der Ham genadeloos afgestraft, wat resulteerde in een 13-17 voorsprong voor Orion. De ploeg van Dirk Sparidans kon de druk hoog houden en het eerste van zes setpunten benutten via hun belangrijkste puntenmaker Samuli Kaislasalo.

Orion wist al vroeg in de derde set een belangrijk gat van vier punten te slaan en breidde dit verder uit naar een 12-19 voorsprong. Een krachtig blok van Van der Ham, gevolgd door een uitgeslagen bal van Cas Abraham gaven Orion zeven setpunten. Opnieuw was het Kaislasalo die de set besliste, ditmaal met een ace: 17-25. Cas Abraham, die in de derde set Bak verving, bleef in de vierde set staan en had een cruciale rol voor Dynamo. Op zijn service liep het team uit naar 15-11. In de slotfase wist Orion nog even op gelijke hoogte te komen door twee setpunten af te weren, maar Sjors Tijhuis, de topscorer van de wedstrijd met 26 punten, verzilverde uiteindelijk het derde setpunt Dynamo en bracht de stand op 2-2.

In de beslissende set zorgde een killblock van Jannes van der Ham voor een kleine voorsprong (5-7) voor Orion, en met een ace bracht de middenman het verschil even later naar drie punten. Kaislasalo bracht Orion op matchpoint, en ondanks een gered setpunt door Tijhuis, besliste een foutservice van Bosma de wedstrijd in het voordeel van Orion. Door deze overwinning leidt Orion de finaleserie met 2-0, waardoor de beslissing al in de volgende wedstrijd kan vallen. Het derde duel wordt woensdagavond in Doetinchem gespeeld.

Uitslag
Draisma Dynamo - Active Living Orion 2-3 (25-20, 19-25, 17-25, 26-24, 13-15)

Dag

Tijd

Teams

Wo 24 april

20.00 uur

Active Living Orion - Draisma Dynamo

Vr 26 april *

20.00 uur

Draisma Dynamo - Active Living Orion

Zo 28 april *

13.30 uur

Active Living Orion - Draisma Dynamo

* Deze wedstrijd wordt alleen gespeeld als er nog geen team is met drie overwinningen.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn