De Nederlandse volleybaldames staan op het WK in eigen land voor een moeilijke opdracht. De ploeg moet hun laatste twee wedstrijden winnen om kans te houden op een plek in de top vier en daarmee kwalificatie voor de kwartfinales. Zondag is Japan de tegenstander, vanavond wacht tweevoudig olympisch kampioen Brazilië.

Brazilië is de huidige nummer 1 op de FIVB wereldranglijst en won eerder dit jaar nog zilver in de Volleyball Nations League. In 2008 en 2012 werd Brazilië olympisch kampioen. Op de meest recente zomerspelen, in 2020, ging de ploeg met de zilveren medaille naar huis.

Tijdens dit WK won Brazilië tot nu toe 6 van hun 7 wedstrijden. De Zuid-Amerikaanse ploeg verloor onverwachts van Japan, maar boekte wel overwinningen op toplanden China (3-1) en Italië (3-2). Het team van bondscoach José Roberto Guimarae staat met 17 punten op de derde plek in poule E. Oranje staat op de zesde plek en heeft vanavond een overwinning nodig om nog in de race te blijven voor de kwartfinales.

Team

Zeges

Punten

1. Italië

6

19

2. China

6

17

3. Brazilië

5

17

4. België

5

15

5. Japan

5

15

6. Nederland

4

13

7. Puerto Rico

2

6

8. Argentinië

2

5

Nederland - Brazilië
Alleen op de World Cup in 2019 wist Oranje afgelopen jaren een zege te boeken op Brazilië. Bij alle andere confrontaties tussen de twee landen ging de winst altijd naar de Zuid-Amerikaanse ploeg. Sinds de overwinning in 2019 stond Nederland twee keer tegenover Brazilië in de Volleyball Nations League. De twee duels werden beide keren met 3-0 gewonnen door de Brazilianen.

Koop kaarten
Voor de wedstrijd om 20.15 uur zijn nog kaarten beschikbaar. Wil je Oranje live aanmoedigen in Rotterdam Ahoy? Koop dan hier je kaarten.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×