Bas van de Goor toegetreden tot Volleyball Hall of Fame

Bas van de Goor toegetreden tot Volleyball Hall of Fame

Bas van de Goor is op 10 november officieel opgenomen in de International Volleyball Hall of Fame. De beroemde oud-speler beleefde zaterdag een prachtige ceremonie in het Amerikaanse Holyoke, de geboorteplaats van het volleybal. Van de Goor is na Ron Zwerver (2017), Peter Blangé (2012) en Joop Alberda (2014) de vierde Nederlander in de Hall of Fame.

Bas van de Goor wordt beschouwd als een van de beste middenaanvallers uit de Nederlandse geschiedenis, en werd natuurlijk vooral bekend als speler van het gouden Olympische team van 1996.

Van de Goor won met Oranje in 1996 ook de World League en werd in 1997 Europees kampioen. Op de Olympische Spelen van 2000 in Sydney eindigde de sympathieke volleyballer uit Oss met Nederland als vijfde.

Na 295 interlands, drie Champions League titels en een prachtige carrière bij Dynamo Apeldoorn en de Italiaanse topclubs Treviso en Modena, stopte Van de Goor als actief speler.

In 2003 werd Van de Goor gediagnostiseerd met type 1 diabetes. De geboren Ossenaar richtte hierna de Bas van de Goor Foundation op, met het doel de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen.

Bas van de Goor was toernooidirecteur van het WK Beachvolleybal 2015 en verschillende Beachvolleybal Grand Slams in Nederland.

Naast de Nederlander traden dit jaar ook vier anderen toe in de internationale eregalerij: volleyballer Giba (Brazilië), volleybalster Evgenia Artamonova (Rusland), coach Hugh McCutcheon (Nieuw-Zeeland) en bestuurder Hiroshi Toyoda (Japan).

De ceremonie in Holyoke werd namens de Nevobo bijgewoond door interim technisch directeur Joop Alberda, die coach was van Oranje tijdens de gouden Olympische Spelen van Atlanta in 1996. Ook Ron Zwerver was aanwezig tijdens de ceremonie. Hij had de eer om zijn oud-teamgenoot op het podium toe te spreken.

Bekijk hieronder de ceremonie terug (vanaf 2:00:40 met Bas van de Goor):

Volleyball Hall Of Fame Class Of 2018 Voor Volleybal Nl
Foto: Volleyball Hall of Fame

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×