Deze week gaan een aantal Nederlandse beachteams op jacht naar een Beach Pro Tour medaille tijdens de Future-toernooien van Corigliano Rossano en Montpellier. In Italië wordt vandaag de kwalificatie gespeeld, terwijl in Frankrijk het hoofdtoernooi van start gaat.

Montpellier
Op het hoofdtoernooi in Montpellier komen vandaag twee Nederlandse teams in actie. Thijs Nijeboer en Mart van Werkhoven spelen om 13.00 uur hun eerste poulewedstrijd tegen het Australische duo Robert Reeves/Declan Tiso. Een uur later betreden Erik Nijland en Yannick Verberne het veld. Het duo van Beach Team Nederland neemt het op tegen Stavros Ntallas en Dimitrios Chatzinikolaou uit Griekenland. Morgen nemen de winnaars van de eerste poulewedstrijden het tegen elkaar op voor poulewinst en een plek in de kwartfinale. De verliezers spelen tegen elkaar voor een plek in de round of 12.

Corigliano Rossano
Mees Sengers en Dirk Boehlé, die vorige week net naast het podium eindigden op het Future-toernooi van El Alamein, strijden deze week opnieuw voor een podiumplek. Het duo heeft zich als tweede geplaatst voor het toernooi in Italië, waar vandaag eerst de kwalificaties op het programma staan. Achtste op de entry list staan Quinten Groenewold en Nederlands kampioen Sam van der Loo. Het duo nam dit seizoen deel aan drie Future-toernooien, maar is nog zonder Beach Pro Tour medaille. Twee keer eindigden ze op de negende plek en één keer op de vijfde plek.

Drie Nederlandse teams spelen vandaag de kwalifcatie: Max van Straten/ Shaun Sturgess, Danieke Prins/Belén Mercedes Arends en Fiona van Diepen/Susan Reinders.

Programma
Bekijk hier het programma van het Future-toernooi in Montpellier, het speelschema van de wedstrijden in Corigliano Rossano vind je hier.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn