Afgelopen weekend vond in Heerlen de ontknoping van de strijd om een EK-ticket plaats. Zondag ging het ticket bij de dames al naar Wies Bekhuis en Brecht Piersma. Een dag later waren het Dirk Boehlé en Mees Sengers die zich verzekerden van deelname aan het EK Beachvolleybal 2024 in augustus.

Eerste tik in Apeldoorn
Tijdens het eerste toernooi in Apeldoorn vorige week, was de winst voor het gelegenheidsduo bestaande uit Thijmen Heemskerk en Ruben Penninga. In de finale versloegen zij Dirk Boehlé en Mees Sengers in straight sets. Het brons was voor de jonkies Tom Sonneville en Bram van der Wel.

Eredivisie Beach toernooi Heerlen
Tijdens het Betcity Eredivisie Beach toernooi in Heerlen ging de finale opnieuw tussen de duo’s Thijmen Heemskerk/Ruben Penninga en Dirk Boehlé/Mees Sengers. Een man tegen man gevecht dus voor die ene plek op het EK Beachvolleybal 2024. Tot aan de finale leek er geen vuiltje aan de lucht voor Heemskerk/Penninga. Er werd geen set ingeleverd. Terwijl Dirk Boehlé/Mees Sengers in de kwartfinale tot een derde set werd gedwongen door Sonneville/Van der Wel.

In de finale was de eerste set een prooi voor Thijmen Heemskerk en Ruben Penninga. Op die manier lagen zij op poleposition voor het EK-ticket. In de tweede set was het woord echter aan Dirk Boehlé en Mees Sengers. Op die manier moest de onvermijdelijke derde set uitsluitsel geven over het lot van beide teams. In die derde set trok Boehlé/Sengers aan het langste eind.

Gelijke stand
In Apeldoorn ging het goud naar Heemskerk/Penninga en was het zilver voor Boehlé/ Sengers. In Heerlen waren de rollen exact omgedraaid. Op die manier was sprake van een gelijke stand tussen de teams. Reguliere rankingpunten moesten uitsluitsel geven. De beste vier afzonderlijke resultaten (verzameld in de afgelopen 365 dagen) van Boehlé en Sengers  waren beter dan die van Heemskerk en Penninga. Om die reden gaat het EK-ticket dan ook naar Boehlé/ Sengers.

Plaatsing via Europese ranglijst
Indien de winnaar van het EK-ticket zich eveneens via de reguliere Europese ranking voor het EK plaatst, dan zal de nummer twee van de ranking op basis van de gespeelde toernooien in Apeldoorn en Heerlen zich via de Eredivisie EK-plek kwalificeren. Indien de nummer 2 zich ook via de Europese ranking kwalificeert, gaat het EK-ticket naar de nummer drie, enzovoort.

Spelen tegen de Europese top in eigen land
Dirk Boehlé en Mees Sengers mogen zich nu opmaken voor een EK Beachvolleybal in eigen land. Dit biedt een prachtige gelegenheid om zich te meten met de Europese top. Het EK Beachvolleybal vindt plaats in Arnhem, Apeldoorn en Den Haag van 13 t/m 18 augustus. Kom jij hen aanmoedigen tijdens dit fantastische evenement? Er zijn nog tickets beschikbaar.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn