Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben zich als poulewinnaar geplaatst voor de round of 16 op het Challenge-toernooi in La Paz. Vannacht spelen ze tegen Hendrik Mol en Mathias Berntsen uit Noorwegen voor een plek in de kwartfinale. Leon Luini en Ruben Penninga werden in de round of 18 uitgeschakeld.

Stefan Boermans en Yorick de Groot speelden voor het eerst in tien maanden weer samen en deden dit met verve. In de poulefase rekenden de Nederlanders af met twee sterke teams. Tegen de Amerikaanse Crabb Tr./Brunner knokten ze zich terug van een 1-0 achterstand om met 1-2 te zegevieren. Ook het tweede duel tegen de ervaren Hererra/Gavira uit Spanje werd in drie sets gewonnen: 21-12, 21-23 en 18-16. Als winnaars van Poule D hebben Boermans en De Groot zich direct geplaatst voor de round of 16. Daarin nemen ze het vannacht (00.00 uur Nederlandse tijd) op tegen Hendrik Mol en Mathias Berntsen uit Noorwegen.

Boermans De Groot Challenge La Paz 5
Boermans De Groot Challenge La Paz 6
Boermans De Groot Challenge La Paz 2
Boermans De Groot Challenge La Paz 7
Boermans De Groot Challenge La Paz 3

Leon Luini en Ruben Penninga kwamen net te kort in hun eerste poulewedstrijd tegen McHugh/Burnett. Met 21-18, 19-21 en 15-13 ging de overwinning naar het Australische duo. Om in de race te blijven moest Luini/Penninga hun tweede duel tegen de Italiaanse Lupo/Rossi winnen. Dat deden de Nederlanders: het werd 12-21, 21-18 en 13-15. In de tussenronde streden ze vervolgens tegen Ermacora/Waller uit Oostenrijk voor een plek bij de laatste 16. In twee sets (15-21 en 18-21) ging de overwinning naar het Oostenrijkse duo en daarmee eindigen Luini en Penninga dit toernooi op de zeventiende plek.

Programma

Dag

Tijd (NL)

Teams

Zondag 19 maart

00.00 u

Boermans/De Groot - Mol, H./Berntsen

Livestreams
Bekijk hier het volledige programma. Alle wedstrijden zijn live te volgen op Volleyballworld.tv (een beachvolleybalabbonement kost €5.99 per maand)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn